Bli frivillig under BAKgården 2017

Meld deg i dag!

Opplev landsdelens heftigste festival fra innsiden!

Å jobbe som frivillig under BAKgården er en unik og spennende opplevelse!

5BAKgårdsheltDu får føle pulsen og livsnerven i Harstads tøffeste festival, samtidig som du er med på å gi tusenvis av publikummere magiske opplevelser. 🙂
• For å være frivillig i BAKgården må du ha fylt 18 år.
• De som har mulighet til og velger å jobbe under hele perioden vil bli prioritert.
• Du må jobbe minimum 3 vakter (mellom 23 og 25 timer) i forkant av festivalen, under festivalen og/eller i etterkant av festivalen.
• De som jobber i forkant og etterkant av festivalen, har fri under selve festivalen og får mulighet til å være publikum under konsertene.
For å skape den unike festivalen BAKgården er, har vi behov for mange, flinke frivillighelter. Sammen gir vi våre artister, samarbeidspartnere, publikum og ikke minst våre frivillige unike opplevelser. Uten alle våre fantastiske BAKgårdshelter blir det ingen festival – så enkelt er det.

Mange oppgaver

3BAKgårdshelter
Arbeidsoppgavene er mange både før, under og etter festivalen. Siden det er mye som skal på plass på kort tid, forventer vi at du møter til de vaktene du er satt opp på, tidsnok og i edru tilstand.
Til gjengjeld får du en hettejakke påtrykt ”BAKgårdshelt” og årets linup, festivalarmbånd, et varmt måltid pr. vakt, tilgjengelig «småmat» i frivilligområdet, og annen drikke og varm kaffe eller te når du er på jobb for oss. Vi sørger selvfølgelig også for at du er forsikret når du er frivillig hos oss!
Og når BAKgården er over, er det vår tur til å få oss en fest. Vi arrangerer en heidundrende frivilligfest, med mat og drikke og mange giveaways :-). Dato for denne kommer når vi har fått igjen pusten.
Vi starter oppriggen av festivalområdet mandag 14. august og rigger ned og rydder etter oss søndag 20. august.
Tid for oppmøte til dine vakter får du når vaktplanen sendes ut (ca to uker før festival).
Vi vil strekke oss langt for at du skal få jobbe med det du helst vil, men vi kan ikke garantere at du får oppfylt førsteønsket ditt.
Les godt igjennom beskrivelsen av de forskjellige gruppene. Hvis du har ønske om et spesielt arbeidsområde du ikke finner, skriv opp ønsket ditt i kommentarfeltet på påmeldingsskjemaet (for eksempel hvis du vil jobbe i infoteltet eller som scenevakt).
.
.

AKKREDITERING/INFO

Vi søker serviceinnstilte og ansvarsfulle personer til billettinnveksling/påsett av armbånd og akkreditering av gjester, presse og andre frivillige som skal på jobb for BAKgården. Til sistnevnte administrerer vi også arbeidskontrakter og deler ut neck-hang og t-skjorter/jakker. I tillegg inngår det arbeid med å sjekke og ta vare på vergekontrakter (som gjelder for publikummere under 18 år). Akkrediteringsposten er en del av festivalens kontaktpunkt mot publikum, og oftest publikums første møte med festivalen.
Som frivillig i akkrediteringsgruppa skal du kunne svare på spørsmål/innhente svar på spørsmål fra publikum.
Akkrediteringspersonell inngår i en turnus som gjør at det vil være mulig å få med seg konserter og oppleve festivalen som gjest.
.

SALG/MILJØ/MERCH

Denne gruppa har som ansvar å jobber med salg av «merch», som t-skjorter, hettejakker/genser, ørepropper og annet stæsj, samt salg av toast, popcorn og alkoholfri drikke. Det kan også være aktuelt med salg av merch for artistene.
Innunder denne gruppa hører det også med å holde orden og renhold på toalettområdet. BAKgården har som mål å ha det reneste området og de reneste toaletter av alle festivaler! Denne gjengen setter sin ære i å ha det ryddig og nyshinet rundt seg.
Gruppa har også ansvar for orden og vakthold på VIP området.
.

INTERNCATERING

For at de frivillige skal ha det best mulig når de er på jobb for BAKgården må vi ha noen som legger til rette for det. Uten mat og drikke duger BAKgårdshelten ikke!
Dere sørger for å ha mat, varm kaffe og annen drikke til de frivillige, stab og teknikere.
Frivilligområdet fungerer best når det er ryddig og trivelig og dere passer på at folk rydder etter seg (og at de ikke kaster panten i søpla!).
Har du lyst til å se til at de driftige frivillige er mette og ivaretatt, er dette jobben for deg! Du vil være med i en trivelig gjeng, og få masse komplimenter fra lykkelige frivillige.
.

MARKEDET

Morgenstund har gull i munn. Er du en morrafuggel? Da vil vi ha deg med på BAKgårdsmarkedet.
Som frivillig på markedet er vi helt avhengig av at du er ansvarsbevisst og møter til avtalt tid kl. 0600!
Vi har ansvaret for å tilrettelegge markedsområdet før utstillerne starter inn-rigg kl. 0730. Når utstillerne ankommer er det vår oppgave og være deres gode hjelpere. Videre er det viktig og være løsningsorientert og serviceinnstilt, samt holde tunga rett i munnen og bevare roen i de hektiske timene frem til markedet åpner kl.10.
Når markedet er i gang er vi festivalens ansikt utad og skal gjøre vårt for at utstillere og besøkende får en god markedsopplevelse.
.

ARENA (RIGG/DEKOR)1BAKgårdshelter

Liker du å se og høre konserter er Arena plassen og være frivillig for deg – det meste denne gjengen gjør er FØR konsertene starter
Parkeringsplassen i bakgården skal transformeres i dagene før festivalen, og i løpet av søndag etter festivalen skal det igjen bli parkeringsplass. Dette betyr at vi må ha folk som ikke er redd for i å ta i et tak og som samarbeider godt med andre. Vi vil ha både jenter og gutter som er løsningsorientert og glad i å jobbe. Vi løfter SAMMEN, så dette er noe som passer for alle.
Rigg av scene starter vi med mandag 14. august slik at denne er klar til bruk senest onsdag 16. august. Vi skal også sette opp gjerder og telt på området.
For å få til en skikkelig fest må det pyntes! Vi dekorere inne i bakgården og i gatene rundt omkring. Vi kjører kræsj-kurs i liftkjøring og det er fint om du ikke har høydeskrekk. Vi starter dekoreringen av byen allerede 1. uka i august.
Rigg og dekor samarbeider når det er behov for det.
.

BACKSTAGE OMRIGG

For at festivalen skal holde tidsplanen er det viktige med dyktige omriggere mellom konsertene. Her skal du/dere være med på å få utstyret av og på scenen mellom de forskjellige bandene. Det kreves her at du klarer å ta noen tunge løft og blir dirigert av scenemester. Dette er en spennende og hektisk oppgave men du får et spennende innblikk i hva som skjer på BAKsiden.
.

ARTISTVERT

Du er festivalens kontaktpunkt mot artistene når de er i Harstad og deres første møte med BAKgården. Du må være pålitelig og nøye, en ansvarsfull person som gjør artistenes opphold i Harstad best mulig. Du følger med artistene fra flyplassen og til hotellet og har kontroll på klokkeslett, spisetider, lydprøver og så videre. Vi behøver også folk som klargjør, holder orden og rydder artistenes oppholdsområde. Har du tidligere erfaring som artistvert, er det topp.
.

PUBLIKUMSSIKKERHET2BAKgårdshelter

Vi setter sikkerheten i høysetet både for publikum, samarbeidspartnere, artister og frivillige. Du hjelper publikum som har problemer, svarer på spørsmål og er alltid hyggelig og imøtekommende.
Noen av dere vil ha arbeidsområde foran scenen og dere må i tillegg holde ekstra godt øye med våre minste gjester og sørge for at ikke uvedkommende tar seg opp på scenen. Du vil få opplæring i forkant av vaktene dine.
.

NATTEVAKTER

Vi trenger nattevakter for å passe på den flotte scenen og alt utstyret vi har i Bakgården fra mandag 15. til og med natt til søndag 21.august.
I tillegg skal du/dere gå streif-vakter ute i gågata og torget etter at FORgården med telt er rigget opp.
Vi ordner med god mat og drikke og noe ekstra godt å bite i, og du/dere må være våken hele natta.
.

TRANSPORT

Tut og kjør! Vi behøver sjåfører til små og store kjøreoppdrag. Du bør helst ha hatt lappen i noen år da vi setter sikkerhet og erfaringer i trafikken høyt. Vi henter inn alt av utstyr fra BAKgårdslageret. Kjører og bringer mat. Kjører for å handle inn varer og ikke minst, så kjører vi på artistene også.
Du må ikke være redd for å ta i et tak da oppgavene er varierte.
Er du glad i å hive deg rundt, vil vi ha deg i denne gruppa.
.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL REGISTRERINGSSKJEMA