Informasjon om BAKgården

Her finner du informasjon om festivalen

Om BAKgården:

BAKgården arrangeres 17.-19. august 2017. Festivalområdet ligger midt i Harstad sentrum, i en bakgård, men vi tar også i bruk en av byens gågater (Strandgata) når vi arrangerer konsertene våre. I tillegg til konsertprogrammet torsdag-, fredag-, og lørdag kveld, arrangerer BAKgården også et eget marked på dagtid fredag og lørdag. Markedet holder til på torget, i Strandgata, og på parkeringsplassen foran Harstad kino.

Lørdag 19. august arrangerer vi en egen familiekonsert i bakgården.

BAKgården har en total publikumskapasitet på 2.300 per dag. På familiearrangementet, som passer for barn fra 2 til 12 år, har vi en publikumskapasitet på 1.000.

Alle artistene våre opptrer på hovedscenen i BAKgården.

Skjermbilde 2017-03-09 kl. 12.39.51

Billetter

Billetter til BAKgården kjøper du hos billettservice.no, via vår hjemmeside, eller hos Narvesen. Kjøpte billetter refunderes ikke. Se for øvrig kjøpsbetingelser på billettservice.no.

Det er tre typer billetter som selges til BAKgården 2017. Dagspass, som gjelder for alle kveldskonsertene i bakgården på angitt dag, og Festivalpass, som gjelder for alle kveldskonsertene for alle dagene i festivalperioden. Den tredje type billett vi selger gjelder kun til Familiekonserten lørdag formiddag.

Bytte billett til bånd

I forkant av festivalen kan du bytte billetten din til festivalbånd i vårt billett-telt på torget (v/Gjensidige). Dette gjør vi for å unngå kø. I tillegg vil vi løse inn billetter til armbånd på Sjøkanten senter/Obs!

Publikum med dagspass vil få en-dagsbånd, mens publikum med festivalpass får tekstilbånd som gjelder for hele festivalperioden.

Nærmere info om åpningstider/tidspunkt for stand/innveksling ved Sjøkanten senter kommer nærmere festivalen.

Aldersgrense

Torsdag kveld kan personer under 18 år komme inn i følge med en voksenperson over 25 år. Det må imidlertid fylles ut et vergeskjema (last ned her). Vi anbefaler ikke at barn under 12 år blir med, da det nytes alkohol på området. Dersom det blir utsolgt for barnebilletter torsdag, kan du kjøpe en voksenbillett for å komme inn.

Fredag og lørdag kveld er det 18-års aldersgrense.

Til familiearrangementet lørdag formiddag må alle løse egen billett. (Festivalpass/lørdagspass gjelder ikke til denne konserten). Unntaket er barn under to år, som ifølge med en foresatt med gyldig billett, kommer gratis inn.

Ledsagerbevis

Ledsagere for funksjonshemmede kommer inn gratis med gyldig ledsagerbevis og legitimasjon, ifølge med bruker som har billett. Bruker kjøper billett på vanlig måte via billettservice.no eller andre utsalgssteder. Vi har eget område – ei rullestolrampe – inne på området. Det er også et eget HC-toalett. NB: Ledsagerbevis gjelder kun for dagspass og ikke festivalpass.

Buss og parkering 

Det er få tilgjengelige parkeringsplasser i byen under festivalen. Vi oppfordrer derfor våre festivaldeltakere, og besøkende på markedet, til å benytte offentlig transport/buss. Vi har ingen parkering ved inngangen til festivalområdet. Dersom du skal slippe av festivaldeltakere, anbefaler vi at det gjøres på nordsiden av Generalhagen, slik at en ikke hindrer trafikken.

Mat og drikke

Det blir naturlig vis salg av mat og drikke inne på festivalområdet. Scandic server hamburgere og i barene våre finner du et godt utvalg av drikke. BAKgården serverer også toast og popcorn i vårt merch-telt.

Det er derfor ikke tillatt å ha med egen mat og drikke inn. Alle gjester blir visitert ved inngangen til festivalen, og flasker etc. som blir konfiskert blir destruert og må ansees som tapt.

Visitasjon ved innslipp

Av hensyn til alles sikkerhet vil publikum bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at alle kan komme inn hurtigst mulig. Det vil kun være adgang til konsertområdet etter gjennomført visitasjon. For å kunne gå ut av festivalområdet og komme inn igjen, må du ha festivalarmbånd.

Merchandise

Det vil være et eget salgstelt i FORgården der du kan kjøpe merchandise (t-skjorter etc) for dagens artister – dersom de har det med. Her finner du også BAKgården-merch med årets design, samtidig som du kan gjøre et kupp og finne t-skjorter fra tidligere år. Vegg i vegg med merch-teltet ligger festivalens egen matbod, der du får kjøpt popcorn og våre egenproduserte toaster.

Akkreditering

For spørsmål rundt akkreditering, send en epost til post@bakgaarden.no

Historien om BAKgården

Festivalen startet som et studentprosjekt i 2009. Det første året ble festivalen arrangert i mai. Harstad profileringspool støttet festivalen økonomisk det første året, og besluttet å kjøpe konseptet. Siden 2010 er det altså foreningen Harstad profileringspool som har arrangert BAKgården. Sakte men sikkert har festivalen, takket være god oppslutning hos næringslivet og byens befolkning, og de strålende frivillige – som vi kaller våre BAKgårdshelte – har festivalen blitt en byfest som hele Harstad omfavner. Og det er ikke så rart. Vi har landets kuleste bakgård – og når klesvasken henges opp i hele sentrum i begynnelsen av august, stiger forventningene i klar visshet om at det er bare dager igjen til vi alle kan føle den elektriske og unike stemninga i BAKgården.

Våre sponsorer gjør BAKgården mulig, takk til dere alle

Diamant sponsorer

 
obs_70
BarHarstad70
HT70

Sølv sponsorer

 
haalogoalandKraft70
sparebank1_70
El_installatoren_70
DNB_70
LO_Stat
OrisDental
HarstadKommune
TromsFylkeskommune

Arrangør

 
harstadProfPool70