– Vær tidlig ute

Du kan gå glipp av din favorittartist dersom du kommer fem minutter før

BAKgården tar sikkerheten på alvor

– Vi oppfordrer publikum til å komme tidlig i år. Dersom du har lyst å få med deg hele konserten med én spesiell artist, er det ikke lurt å komme 10 minutter før hun skal begynne.

.

Det sier sikkerhetssjefene for BAKgården, Ron Torbjørnsen og Kristian Hyllestad. Det er hensynet til sikkerheten som gjør at festivalledelsen nå ber publikum beregne litt mer tid før de kommer inn på området.

– Vi vil foreta en litt grundigere visitering av publikum som skal inn på området enn tilfellet har vært tidligere. Det betyr igjen at innslippet vil ta litt lenger tid enn tidligere år, sier Torbjørnsen og Hyllestad.

De ber publikum om å være bevisste på hva som ikke er lov å ta med seg inn på området, og oppfordrer alle til å legge igjen vesker og sekker hjemme. (Her kan du lese hva du ikke får ta med inn på festivalområdet)

– Dersom det ikke er absolutt nødvendig, ber vi folk om å legge igjen veskene og sekkene hjemme. Vi må søke gjennom alle sekker, noe som vil forlenge tiden det tar å slippe inn publikum.

.

BAKgården har i alle år lagt stor vekt på sikkerheten rundt arrangementet.   Takket være nært samarbeid med sikkerhetsekspertene fra Ramsund Orlogsstasjon, som er med i staben i BAKgården, og med politi og brannvesenet fra Harstad, har festivalen i årenes løp opparbeidet seg gode sikkerhetsrutiner.

– Harstad er også en del av verden, og vi kan ikke tillate oss å tenke at ”det skjer ikke i lille Harstad”. Samtidig vil vi understreke at det er trygt å gå på festival i Harstad. Vi har et svært godt samarbeid med både Politiet, samtidig som vi også har kontakt med PST, sier Torbjørnsen og Hyllestad.