HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Adam Douglas

16. august 2024

Takk til vår
Diamantsponsor: 

Adam Douglas er klar for Bakgården 2024!

Adam Douglas kommer!
Bakgården serverer en musikalsk godtepose når selveste Adam Douglas kommer til festivalen i 2024. 

 

Adam Douglas er en musiker av rang, noe han beviste til fulle ta han gikk av med seieren i TV-programmet Stjernekamp for noen år siden. Med et musikkhjerte som banker for alt fra blues og soul til gospel og rock, blir konserten under Bakgården altså en musikalsk godtepose for alle oss som er glad i musikk!

Stjernestemme
Helt siden Douglas flyttet til Norge fra USA i 2008, har han preget den norske musikkscenen. Etter seieren i Stjernekamp i 2017, er han blitt noe som minner om en folkekjær artist. Adam Douglas vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon fra hjemtraktene gjennom artister som Howlin’ Wolf og Ray Charles’ flørt med country. Douglas, som har gitt ut en rekke kritikerroste album, blander soul, gospel, jazz, roots og rock i sin musikk.  ra Oslo Ess, Turbonegro og OnklP har siden første stund imponert med sin musikalske stil og levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død.

Spellemannpris
Selv om han platedebuterte i 2013, og har gitt ut en rekke kritikerroste album, måtte han vente til 2021 før han mottok sin første Spellemannpris. Den mottok han for studioalbumet «Better Angels» som kom i 2021. Når Douglas kommer til Bakgården i 2024 har han med seg fullt band som består av noen av landets beste musikere.

Som musiker er Adam Douglas den sjenerte fyren som blir et fyrverkeri på scenen, og som henter inspirasjon fra soulmusikkens største stjerner. Han lar den store stemmen konkurrere om oppmerksomheten med sin egen gitar, noe som kulminerer i et forrykende liveshow som aldri er det samme to ganger.

Ny hatt?

Han trives best med å være den dårligste musikeren på scena, med et band som puster han i nakken og aldri lar ham hvile. Helst med et kor på den ene siden og blåserekke på den andre. Hele tiden har han jobbet med å perfeksjonere liveuttrykket sitt gjennom å spille mest mulig for flest mulig. For å levere de uforglemmelige øyeblikkene. For å bli best mulig. Og han er på god vei.

Om dette sier han: «Jeg prøver ikke å være noen andre enn meg selv. Jeg er bare Adam Douglas, kanskje med en ny hatt i blant.»

– Vi gleder oss til å både se og høre Adam Douglas i Bakgården i 2024. Vi har landets beste festivalpublikum som setter pris på gode musikkopplevelser, så det er bare å spenne seg fast.

 

Følg med på våre nettsider www.bakgaarden.no for nyheter og flere artistlanseringer til Bakgården 2024.

Kjøp billetter HER!

 

Andre artister

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer til Bakgården i 2024 16. aug. 2024

Åge og Sambandet kommer til Bakgården 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer! Det blir garantert en kveld for historiebøkene når Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille i Bakgården - for ...
Sondre Justad kommer til Bakgården 2024 15. aug. 2024

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024!

Det kommer garantert til å rive i hjertet når fenomenale Sondre Justad igjen står på scenen i Bakgården.  Det blir allsang. Det blir tårer og ...
Trygve Skaug kommer til Harstad og Bakgården 2024 17. aug. 2024

Trygve Skaug kommer til Bakgården 2024

Den folkekjære låtskriveren, instagram-poeten og visesangeren Trygve Skaug inntar Bakgården 2024 sammen med bandet "Navngjetne menn"!
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet