HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet

Takk til vår
Diamantsponsor: 

Åge og Sambandet kommer til Bakgården 2024

Åge og Sambandet – for siste gang i Bakgården!


Det blir garantert en kveld for historiebøkene når Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille i Bakgården – for aller siste gang!

Det er med både glede, stolthet og en smule vemod vi kan fortelle at selveste Åge Aleksandersen og Sambandet kommer tilbake til Harstad og Bakgården. Konserten han gjorde i 2019 står som en påle i vårt kollektive festivalminne – et høydepunkt vi håper skal toppes når trønderne igjen inntar det vi liker å tenke på som landets beste og fineste bakgård.

Samtidig er det vemodig å tenke på at det er siste gang vi får muligheten til å oppleve Åge og Sambandet i Vågsfjordens perle. Hele Norges nasjonalskald har varslet at han gir seg på topp, og slutter å turnere sammen med Sambandet i 2025. Dermed blir konserten under Bakgården i 2024 siste gang det blir mulig å oppleve dette fantastiske bandet på en scene i Harstad.

Legende
– Åge Aleksandersen er en levende legende. Helt siden han slo gjennom med gruppa Prudence i 1972, har han fôret Norge med udødelige klassikere. «Levva Livet», «Dains me mæ», «Rio de Janeiro», «Rosalita», «Dekksguten», «Ramp», og «Min dag» er bare noen av låtene som har gjort Åge til allemannseie. Sammen med musikerne i Sambandet har trønderen fartet land og strand og gitt konsertpublikum en opplevelse de seint vil glemme.

– Konserten i 2019, da Åge og Sambandet avsluttet festivalen med en over to timer lang hitparade, der allsangen gjallet mellom byggene i Bakgården, er et av de aller beste festivalminnene vi har. At vi er så heldige å få Åge tilbake for å feire 15-årsjubileet til festivalen, er noe vi er svært glade for at vi har lyktes med, sier Jan Santocono og Børge Hoseth i Bakgården.

Blir bare bedre og bedre
Åge Aleksandersen er en av Norges mest populære og folkekjære artister. Flere av låtene Åge har skrevet, er blitt en del av Norges nasjonale musikkarv. Sanger som «Lys og varme» og «Levva livet» har rett og slett en spesiell plass i norsk kulturarv. Det var derfor helt naturlig – synes vi – at Aleksandersen var den første artisten som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2011.

Eller som en anmelder skrev det: Åge og Sambandet er lydsporet til våre liv. Det er lyden av tog lastebiler, fiskebåter og traktorhjul. Det er klangen fra Industrimaskiner, kirkeklokker, barnegråt og salmesang. Og nettopp dette er definisjonen på stor kunst!

Og anmelderne i det ganske land er enige om at konsertene til Åge og Sambandet rett og slett er fantastiske. Femmere og seksere er regelen – og her er det aldri noe unntak fra regelen.

«Åge og Sambandet er så til de grader samspillte at det ikke finnes maken her til lands. Du skal være en rimelig sur grinebiter om du ikke blir revet med av det som foregår på scenen. (…) Det er med største glede jeg deler ut min første sekser for 2023 til Åge og Sambandet. Herrefred for en konsert».

– Det er bare å glede seg og gjøre seg klar til en heidundrende konsertopplevelse når Åge Aleksandersen og Sambandet inntar Bakgården i 2024. Sikre deg billetter nå, for her blir det fort utsolgt!

 

Følg med på våre nettsider www.bakgaarden.no for nyheter og flere artistlanseringer til Bakgården 2024.

Kjøp billetter HER!

 

Andre artister

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024 15. aug. 2024

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024!

Det kommer garantert til å rive i hjertet når fenomenale Sondre Justad igjen står på scenen i Bakgården.  Det blir allsang. Det blir tårer og ...
Adam Douglas kommer til Bakgården 2024 16. aug. 2024

Adam Douglas er klar for Bakgården 2024!

Adam Douglas kommer til Bakgården Bakgården serverer en musikalsk godtepose når selveste Adam Douglas kommer til festivalen i 2024!
Trygve Skaug kommer til Harstad og Bakgården 2024 17. aug. 2024

Trygve Skaug kommer til Bakgården 2024

Den folkekjære låtskriveren, instagram-poeten og visesangeren Trygve Skaug inntar Bakgården 2024 sammen med bandet "Navngjetne menn"!
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet