Arbeidsområder for bakgårdsheltene

 1. Oversikt over arbeidsoppgavene du kan jobbe med under Bakgården

  Arbeidsoppgavene er mange, både før, under og etter festivalen. På denne siden finner du informasjon om hvilke oppgaver du kan jobbe med som frivillig.

  Alle våre frivillige får en jakke med påtrykt Bakgårdshelt på. Dersom du allerede har en slik jakke, kan du i stedet få ei Bakgården t-skjorte.

  Vi sørger naturligvis for både mat og drikke når du er på jobb for oss.

  I tillegg inviterer vi deg til en heidundrende frivilligfest ca. 14 dager etter at festivalen er over. Her serverer vi god mat og drikke, gir bort hundrevis av premier i vår berømte loddtrekning-bonanza :-). I tillegg lover vi at det i år blir magisk underholdning fra scenen i Arena Nord-Norge.

  Jobber du i 20-25 timer for oss, får du gratis adgang til festivalen.

  Vi starter jobben med å rigge festivalområdet allerede søndag 11. august og er ikke ferdig med nedrigging av festivalområdet før søndag 18. august.

  Tid for oppmøte til dine vakter får du når vaktplaner sendes ut, ca to uker før festivalstart. Vi lover å gjøre vårt ytterste, men vi kan ikke garantere at du får jobbe med førsteønsket ditt.

  HER SØKER DU FOR Å BLI EN BAKGÅRDSHELT

  BILLETTSERVICE

  Billettservice-teamet er festivalens ansikt utad. Her får publikum vekslet inn billettene sine i armbånd. Presse og frivillige som skal på jobb i Bakgården må også innom billett-teltet for registrering. Du som jobber her går i en turnus, som gjør at du kan få oppleve festivalen som gjest.

  NB: I rolige perioder kan du også bli bedt om å hjelpe til med andre oppgaver.

  Arbeidstid: Onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

  ARENA RIGG

  Ønsker du å få med deg hele festivalen som gjest, samtidig som du er en Bakgårdshelt, er Arena Rigg plassen å være for deg. Denne gjengen arbeider nemlig mest før og etter festivalen. Allerede søndag 11. august begynner vi med rigg av scenen. Mandag starter vi rigginga av festivalområdet. Er du løsningsorientert og kreativ, trives høyt og lavt og ikke er redd for å ta i et tak, er dette teamet for deg. Dersom du har liftsertifikat, er du selvfølgelig ekstra ønsket her.

  Krav: Rigging medfører en del gåing, løfting og bæring, så du bør ikke ha ryggplager eller andre fysiske skader/problemer.

  NB! Arena rigg har likevel vakter hver dag hele festivaluka.

  BAKGÅRDSMARKEDET – RIGG OG SALG

  Som frivillig på markedet vårt er du med på å rigge og gjøre klart markedsområdet og festivalområdet til Bakgården Junior. Denne gruppa jobber stort sett på dagtid og/eller tidlig kveld.

  Lørdag blir noen av dere satt opp til å hjelpe til med salg av Bakgårdens egen merch/hjelpe til på Bakgården Junior.

  Du hjelper også til med å rigge ned området når markedet er over lørdag kl. 16.00.

  Du er ansvarsbevisst og serviceorientert og ikke redd for å ta i et tak.

  Arbeidstid: Dagtid/tidlig kveld torsdag, fredag og lørdag.

  DEKOR

  Ingen Bakgård uten at vi henger opp klesvasken vår, og pynter festivalområdet slik at vi får den unike bakgårdsstemninga som festivalen er så kjent for. Noe av pyntinga foregår i høyden og vi trenger derfor personer som har liftkurs.

  Krav: En viss fysisk form.

  Arbeidstid: Dekor har vakter mandag til torsdag, samt nedrigg søndag.

  ARTISTVERT

  Som artistvert jobber du for at artistene skal få et fantastisk opphold i Bakgården. Du må være tilgjengelig for artistene helt fra de kommer om morgenen og til de er ferdige med konserten om kvelden. Artistvertene våre er kjent for å stå på mye, hardt og lenge.

  Vi har også behov for artistverter som klargjør, holder orden og rydder artistenes oppholdsområder. Har du tidligere erfaring som artistvert, er det topp.

  Arbeidstid: Hele dagen torsdag, fredag og lørdag. I tillegg skal backstage-områdene rigges opp tirsdag og onsdag og ned søndag.

  OMRIGG SCENE

  For at festivalen skal holde tidsplanen er det viktig med dyktige omriggere mellom konsertene. Jobben innebærer at dere får musikkutstyr av og på scenen, under ledelse av scenemester/teknisk personell.

  Krav: En viss fysisk form. Ikke vond rygg e.l.

  Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

  BAR og MAT

  Vi skal sørge for at publikum får servert mat og drikke under festivalen. Her er tempoet høyt, så du må trives med å levere ut smil, mat og drikke i et forrykende tempo! Erfaring fra bransjen er en fordel, men ikke et krav. Noe 0pplæring vil bli gitt.

  Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

  INTERNCATERING

  Uten mat og drikke duger selv ikke en Bakgårdshelt. Gruppa er festivalens viktigste, og skal produsere mat til både Bakgårdsheltene og maten som selges på festivalområdet. Interncateringa sørger også for at det alltid er kaffe tilgjengelig.

  Arbeidstid: Interncatering har vakter hver dag, fra søndag til søndag.

  SALG / MILJØ / MERCH

  Dette er gruppa for deg som har lyst å hjelpe oss med å stå for festivalens eget salg. Bakgården har mange produkter til salgs, som kopper og t-skjorter. Samtidig selger de også merch/t-skjorter etc. for artistene.

  Denne gruppa sørger også for at Bakgården har de reneste toalettene i festival-Norge. Jobben du gjør er uvurderlig for å skape et godt miljø og hyggelige omgivelser for alle som gjester festivalen.

  Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

  PUBLIKUMSVERTER/SIKKERHET:

  Publikumsvertene er det største frivilligteamet under Bakgården, og har blant annet ansvaret for adgangskontroll, kontroll av scene, nødutgang og festivalområdet i sin helhet. Den viktigste jobben er å sørge for at folk trives og at det er ro og orden på festivalområdet. Vi er serviceinnstilte og hjelper publikum som har problemer eller spørsmål. Alle vaktene vil få opplæring i forkant av vaktene.
  OBS! Noen av publikumsvertene må også hjelpe til med matservering til våre sultne gjester.

  Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

  Krav: En viss fysisk form, da det kan bli en del gåing og ståing i denne jobben.

  TRANSPORT

  Tut og kjør. Vi trenger sjåfører til store og små kjøreoppdrag. Gjennom hele uka har vi oppdrag, alt fra å hente utstyr på lageret vårt, til å kjøre og hente artister. Du bør føle deg trygg på å kjøre ulike biltyper og størrelser.
  Jobben som sjåfør kan også innebære tunge løft, så dette er kanskje ikke gruppa for deg som har vondt i ryggen. Er du glad i hektiske dager og er løsningsorientert, vil vi gjerne ha deg i gruppa.

  Krav: En viss fysisk form.

  Arbeidstid: Transport har vakter hver dag hele festivaluka.

  VELFERDSPATRULJEN

  Velferdspatruljen skal ta vare på våre frivillige. I løpet av en festival er det mange Bakgårdshelter som har lange vakter. Velferdspatruljen skal sørge for at alle får mat, drikke og andre ting de måtte trenge når de er på vakt. Dere sørger også for at frivilligområdet er en oase av hjertevarme. Her trenger vi noen som liker å smile, lytte og ta vare på andre <3

  Arbeidstid: Velferdspatruljen har vakter hver dag hele festivaluka.

  Meld deg som frivillig

Få siste nytt først

Navn(Påkrevd)
E-post(Påkrevd)
Personvern(Påkrevd)