HARSTAD 17. - 19. AUGUST 2023

Bakgårdsmarkedet

Markedet – hjertet i Bakgården

Frister det å vandre mellom innholdsrike salgsboder som tilbyr alt hjertet begjærer, snuse inn duften av nykokt kaffe og spennende matretter eller bare sitte på en benk og nyte stunden og stemninga?
Sett av lørdag 20. august 2022.

Bakgårdsmarkedet er regionens største utendørsmarked. Det vokser fra år til år og trekker til seg stadig flere, både utstillere og besøkende. I 2019 gjestet nærmere 12.000 personer markedet i Harstad sentrum, og 80 utstillere fikk valuta for pengene. Flere meldte om tidenes omsetning, utstillere ble utsolgt for varer og folk strålte i trengselen.

Endringer på markedomsrådet

Markedet er unikt for Bakgården og noe vi verdsetter høyt. Vi tar tilbakemeldingene fra våre utstillere på alvor og ønsker alltid å utvikle oss til det bedre. I år gjør vi derfor noen endringer på markedet.

Tidligere har vi hatt marked inne i den gamle bakgården mellom Strandgata og Sjøgata både fredag og lørdag, samt marked i Strandgata og på torget på lørdag. Nå blir den gamle bakgården omgjort til FamilieBakgården, og vi flytter da markedet ut til et større markedsområde som innbefatter Strandgata, torget, blomstertorget og parkeringsplassen foran Harstad Bussterminal.

Dette blir det største markedsområdet vi noen gang har hatt, med plass til 80 standplasser. Området brer seg gjennom hele sentrum, og får vi det slik vi er bortskjemt med, blir markedet akkompagnert av strålende sol.

På grunn av størrelsen og omfanget av markedet og FamilieBakgården kutter vi ned til kun én markedsdag, nemlig lørdag 20. august. Denne lørdagen kommer til å bli den mest besøkte dagen i sentrum med et mangfold av tilbud til både små og store!

Bakgårdseventyr

Selv om markedet endrer seg, lover vi fortsatt alle våre utstillere og besøkende et bakgårdseventyr.  Lørdag 20. august er teltene oppe og fylt med alt fra små, lokale hjemmeprodusenter til store og kjente merkevarer. I tillegg sørger vi for at det blir anledning til å stagge sulten og slukke tørsten i et eget stort mathjørne.

Festivalglade selgere frister med et mangfold uten sidestykke. Sammensetningen av tilbydere er unik, og samlet leverer de et utvalg som ikke finnes andre steder enn akkurat her.  

Lørdag 20. august fyller vi opp med utstillere også i Strandgata og på torgområdet. Da pleier det å syde i sentrum. 

Markedet holder åpent lørdag 20. august fra kl. 10.00 – 16.00.

Ja til flere utstillere

Selv om Bakgårdsmarkedet gjennom år har opplevd stor vekst i antall utstillere, har markedet plass til enda flere.

– Vi oppfordrer privatpersoner, lag, foreninger og bedrifter til å melde seg. Jo større mangfold, dess bedre. Siden markedet vårt har befestet sin stilling som det mest attraktive markedet i vår region, er Bakgården et unikt sted å profilere seg på. Bakgårdens marked frister årlig omlag 12.000 mennesker til Harstad sentrum. Ingen andre markedsarrangementer i regionen vår kan vise til lignende besøkstall. Det er slett ikke dumt å sikre seg en salgsbod i slikt selskap.

PS: Har du spørsmål? Send en henvendelse til marked@bakgaarden.no

Vi svarer deg så raskt vi kan. 

Marked
Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet