HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Bakgårdsmarkedet

Markedet – hjertet i Bakgården

Frister det å vandre mellom innholdsrike salgsboder som tilbyr alt hjertet begjærer, snuse inn duften av nykokt kaffe og spennende matretter eller bare sitte på en benk og nyte stunden og stemninga? Sett av dagene 20. og 21. august 2021.

Bakgårdsmarkedet er regionens største utendørsmarked. Det vokser fra år til år og trekker til seg stadig flere, både utstillere og besøkende. I 2019 gjestet nærmere 12.000 personer markedet i Harstad sentrum, og 80 utstillere fikk valuta for pengene. Flere meldte om tidenes omsetning, utstillere ble utsolgt for varer og folk strålte i trengselen.

I år vil vi selvfølgelig måtte ta hensyn til hvordan smittesituasjonen er i Norge og ikke minst Harstad når vi skriver medio august. FHI, regjeringen og andre helsemyndigheter sier at alle over 18 år skal få tilbud om første vaksinedose innen utgangen av juli. På markedet skal vi gjøre det vi kan og blir pålagt for at folk likevel skal kunne holde avstand, dersom det fremdeles er pålagt av helsemyndighetene. Akkurat nå sier regjeringen at et utendørs marked skal betegnes som et kjøpesenter. Dette vil si at vi må fastsette et maks antall på hvor mange personer som kan oppholde seg på markedets område, og, om nødvendig, benytte vakthold for å sikre at dette følges. Mest sannsynlig vil vi gjerde inn markedsområdet og sette opp QR-stasjoner hvor folk kan registrere seg.

Bakgårdseventyr

Markedet finner sted inne i den opprinnelige bakgården, der bakgårdseventyret startet for 12 år siden. Fredag 20. august setter vi opp teltene og inviterer utstillere og publikum inn. I tillegg sørger vi for at det blir anledning til å stagge sulten og slukke tørsten i et eget stort mathjørne.

Festivalglade selgere frister med et mangfold uten sidestykke. Sammensetningen av tilbydere er unik, og samlet leverer de et utvalg som ikke finnes andre steder enn akkurat her.  

Lørdag 21. august fyller vi opp med utstillere også i Strandgata og på torgområdet. Da pleier det å syde i sentrum. Får vi det slik vi er bortskjemt med, blir markedet akkompagnert av strålende sol.

Både fredag og lørdag holder markedet åpent kl. 10.00 – 16.00.

Ja til flere utstillere

Selv om Bakgårdsmarkedet gjennom år har opplevd stor vekst i antall utstillere, har markedet plass til enda flere.

– Vi oppfordrer privatpersoner, lag, foreninger og bedrifter til å melde seg. Jo større mangfold, dess bedre. Siden markedet vårt har befestet sin stilling som det mest attraktive markedet i vår region, er Bakgården et unikt sted å profilere seg på. Bakgårdens marked frister årlig omlag 12.000 mennesker til Harstad sentrum. Ingen andre markedsarrangementer i regionen vår kan vise til lignende besøkstall. Det er slett ikke dumt å sikre seg en salgsbod i slikt selskap.

PS: Har du spørsmål? Send en henvendelse til marked@bakgaarden.no

Vi svarer deg så raskt vi kan. 

I tillegg til telt med tak og vegger, tilbyr vi små paviljonger med tak.

Bakårdsmarkedet arrangeres over to dager. Utstillere som ønsker å stå både fredag og lørdag, får mulighet til å ha stand inne i Bakgården (Arena 1). Utstillere som kun skal stå lørdag, får plass i Strandgata. Har du spørsmål send en e-post til : marked@bakgaarden.no

Marked
Rull til toppen Skip to content