HARSTAD 17. - 19. AUGUST 2023

Arbeidsområder

Oversikt over arbeidsoppgavene du kan jobbe med under Bakgården

Finn ditt område

Arbeidsoppgavene er mange, både før, under og etter festivalen. 

På denne siden finner du informasjon om hvilke oppgaver du kan jobbe med som frivillig. Alle våre Bakgårdshelter får en hettegenser og naturligvis både mat og drikke når de er på jobb for oss. Jobber du tre skift får du adgang til festivalen. I tillegg inviterer vi deg til en heidundrende frivilligfest ca. 14 dager etter at festivalen er over.

Siden det er mye som skal på plass på kort tid, forventer vi at du møter de vaktene du er satt opp på. Dersom du blir syk, må du gi beskjed i så god tid som mulig til frivillig@bakgaarden.no.

Vi starter jobben med å rigge festivalområdet allerede mandag 15. august, og er ikke ferdig med nedrigging av festivalområdet før søndag 21. august. Tid for oppmøte til dine vakter får du når vaktplaner sendes ut, ca to uker før festivalstart. Vi lover å gjøre vårt ytterste, men vi kan ikke garantere at du får jobbe med førsteønske ditt.

HER SØKER DU FOR Å BLI EN BAKGÅRDSHELT 

BILLETTSERVICE/AKKREDITERING/INFORMASJON
Billettservice-teamet er på mange måter festivalens knutepunkt og ansikt utad. Her får publikum vekslet inn billettene sine i armbånd. Presse og frivillige som skal på jobb i Bakgården må også innom billett-teltet for registrering. De som jobber i akkrediteringa inngår i en turnusordning, noe som gjør at du kan oppleve festivalen som gjest.

Arbeidstid: Onsdag, torsdag, fredag og lørdag.


ARENA RIGG
Ønsker du å få med deg hele festivalen som gjest, samtidig som du er BAKGÅRDSHELT, er Arena plassen å være for deg. Denne gjengen arbeider nemlig før og etter festivalen. Allerede mandag 16. august begynner vi med rigg av scenen og festivalområdet. Er du løsningsorientert og kreativ, trives høyt og lavt og ikke er redd for å ta i et tak, er dette teamet for deg. Dersom du har liftsertifikat, er du selvfølgelig ønsket her.

Krav: Rigging medfører løfting, bæring og lemping, så du bør ikke ha ryggplager eller andre fysiske skader/problemer.

Arbeidstid: Arena rigg har vakter hver dag hele uka.


DEKOR
Ingen Bakgård uten at vi henger opp klesvasken vår og pynter festivalområdet slik at vi får den unike bakgårdsstemninga som festivalen er så kjent for.  Har du høydeskrekk er ikke dette gruppa for deg. For å henge opp klesvasken og andre dekorelementer, må vi høyt opp i lufta. Har du derimot liftkurs, vil vi gjerne har deg med.

Krav: En viss fysisk form.

Arbeidstid: Hele uka.


ARTISTVERT
Som artistvert jobber du for at artistene skal få et fantastisk opphold i Bakgården. Du må være tilgjengelig for artistene helt fra de kommer om morgenen og til de er ferdige med konserten sent om kvelden. Artistvertene våre er kjent for å stå på mye, hardt og lenge, så dette er ikke noe for den arbeidsskye. Vi har også behov for artistverter som klargjør, holder orden og rydder artistenes oppholdsområder. Har du tidligere erfaring som artistvert, er det topp.

Arbeidstid: Hele dagen torsdag, fredag og lørdag. 


STAGE HAND/SCENEHJELPER
For at festivalen skal holde tidsplanen er det viktig med dyktige omriggere mellom konsertene. Jobben innebærer at dere får musikkutstyr av og på scenen under ledelse av scenemester/teknisk personell.

Krav: En viss fysisk form. Ikke vond rygg e.l.

Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.


BAR og MAT

Vi skal sørge for at publikum får servert mat og drikke under festivalen. Her går det fort for seg, så du må trives med å levere ut smil, mat og drikke i et forrykende tempo! Erfaring fra bransjen er en fordel, men ikke et krav. Opplæring vil bli gitt.

Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

INTERNCATERING
Uten mat og drikke duger selv ikke en Bakgårdshelt. Gruppa er festivalens viktigste, og skal produsere mat til både de frivillige Bakgårdsheltene og mat som skal selges i matteltet. Interncateringa holder styr på frivilligområdene, og sørger for at det alltid er kaffe tilgjengelig.

Arbeidstid: Hele uka.


MARKEDET
Som frivillig på markedet vårt er du med på å rigge og gjøre klart markedsområdet til utstillerne kommer fredag morgen. Du hjelper også å rigge ned området lørdag kveld. Du er ansvarsbevisst og serviceorientert og hjelper utstillerne til sine plasser. Når markedet er i gang er vi festivalens ansikt utad og sørger for at publikum får en fin markedsopplevelse.

Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.


SALG / MILJØPATRULJEN
Dette er gruppa for deg som har lyst å hjelpe oss med å stå for festivalens eget salg. Bakgården har mange produkter til salgs, fra kopper og t-skjorter. Denne gruppen selger også merch/t-skjorter etc. for artistene. Denne gruppa sørger også for at det er ryddig og trivelig på festivalområdet og at Bakgården har de reneste toalettene i festival-Norge. Jobben du gjør er uvurderlig for å skape et godt miljø og hyggelige omgivelser for alle som gjester festivalen.

Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

PUBLIKUMSVERTER/SIKKERHET:
Publikumsvertene er det største frivilligteamet under Bakgården, og har blant annet ansvaret for adgangskontroll, kontroll av scene, nødutgang og festivalområdet i sin helhet. Noen av dere vil få arbeidsområde foran scenen, og må i tillegg holde et ekstra våkent øye med våre minste gjester. Den viktigste jobben er å sørge for at folk trives og at det er ro og orden på festivalområdet. Vi er serviceinnstilte og hjelper publikum som har problemer eller spørsmål. Alle vaktene vil få opplæring i forkant av vaktene.

Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.


TRANSPORT
Tut og kjør. Vi trenger sjåfører til store og små kjøreoppdrag. Gjennom hele uka har vi oppdrag, alt fra å hente utstyr på lageret vårt, til å kjøre og hente artister på Evenes. Du bør ha hatt lappen i noen år, og også være vant til å kjøre relativt store biler. Som sjåfør må du også kunne løfte tunge saker, så dette er ikke gruppa for deg som har vondt i ryggen. Er du glad i hektiske dager og er løsningsorientert, vil vi gjerne ha deg i gruppa.

Krav: En viss fysisk form.

Arbeidstid: Hele uka.


VELFERDSPATRULJEN
Velferdspatruljen er frivillige som skal ta vare på frivillige. I løpet av en festival er det mange som har lange og til tider tunge vakter. Velferdspatruljen skal sørge for at alle heltene våre har mat, drikke, og andre ting de måtte trenge når de er på vakt. Her trenger vi noen som liker å smile, lytte og ta vare på andre <3
Arbeidstid: Torsdag, fredag og lørdag.

Informasjon om å være frivillig

Når du søker om å være frivillig på festivalen, har du anledning til å prioritere hvilke oppgaver du ønsker å jobbe med. Vi trenger frivillige til mange forskjellige områder, for eksempel vakthold, rigg, salg, servering og markedet.

Alle som jobber tre vakter á 8 timer, får selvfølgelig noen goder.

• Gratis adgang til festivalen

• Mat og drikke når dere jobber• Hettejakke med BAKGÅRDSHELT, som viser at du er en av oss.

• Tilgang til god musikk, god stemning og muligheten til å treffe nye og gamle venner. Og ikke minst gleden ved å skape et unikt kulturarrangement for Harstad og regionen.

• Du er selvfølgelig forsikret under festivalen

• Og når det hele er over, er det vår tur til å ta oss en fest. Mer informasjon om tid og sted kommer!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet