Kjære BAKGÅRDSHELT!

Velkommen som frivillig i Bakgården, og tusen takk for at du vil være med å skape magiske festivaldager for befolkningen i Harstad 🙂

Plikter og goder for våre Bakgårdshelter

Her har vi samlet litt informasjon som vi ber deg om å lese.  Å være frivillig i Bakgården betyr nemlig at du har både rettigheter og plikter som det er viktig at du er klar over. Vi gjør også oppmerksom på at selv om du ønsker å være frivillig, betyr det ikke automatisk at du blir det.

Som frivillig i Bakgården forplikter du deg til:

 • Å jobbe som frivillig betyr at vi alle er med på å lage god stemning i Bakgården! Vi skal ta vare på publikum, artister, samarbeidspartnere og ikke minst hverandre.
 • For å være frivillig i Bakgården må du ha fylt 18 år.
 • Alle må jobbe minimum 3 vakter (mellom 23 og 25 timer) i forkant av festivalen, under festivalen og/eller i etterkant av festivalen.
 • Vi møter tidsnok på jobb og er kjent med arbeidsoppgavene og arbeidstidene (vaktlistene) som gjelder for vår gruppe.
 • Vi tar i et tak der det behøves, har stå-på-vilje, er serviceinnstilt og er høflig mot alle.
 • Vi bruker hettejakker, crew-kortet og armbånd når vi er på jobb for Bakgården. Dette antrekket bruker vi ikke når vi har fri. Og vi drikker selvsagt ikke alkohol når vi er på jobb.
 • Vi uttaler oss ikke til pressen på vegne av festivalen. Ting og hendelser vi får vite på jobb som frivillig i Bakgården, skal vi ikke snakke med noen utenfor Bakgården om, eller med pressen om. Men: Du kan selvsagt svare på uskyldige spørsmål om hva du gjør og hvordan du har det.
 • Vi er ikke artist-groupier. Det betyr at vi ikke «henger» på artistene, eller maser om selfie!
 • Ikke vær redd for å spørre hvis du lurer på noe. Bakgården har mange erfarne frivillige og de svarer gjerne på spørsmål. Du kan også henvende deg til din gruppeleder.
 • Dersom du blir syk, eller ikke kan møte på vakt, skal du gi beskjed til frivilligkoordinator så tidig som overhodet mulig. Gi beskjed via epost: frivillig@bakgaarden.no
 • Ta deg en pause hvis du blir sliten. Husk å spise og drikke vann. Pass også på at kameraten din. Husk, det er når vi er slitne og/eller sultne at vi blir uoppmerksomme.
 • Bruk verneutstyr og hansker når du rigger. Løft riktig og ikke løft for tungt. Følg instruksene fra Bakgården som gjelder ditt område når du er på jobb. Ikke gjør ting som kan være til skade for deg selv eller andre. Spør om hjelp.
 • Husk å legge igjen gjenstander hjemme som ikke er lov å ha med seg inn på festivalområdet. Alle frivillige må regne med å bli undersøkt/gå gjennom sikkerhetskontroll på lik linje med den publikum må.
 • Smil og ha det gøy når du er på jobb i Bakgården; DU er med på å bidra til Hålogalands heftigste festival! 🙂
 • Hygiene er viktig! Husk håndvask!

Bakgårdens forpliktelser overfor deg:

• Vi i Bakgården ønsker å ta vare på våre fantastiske frivillige. Alle som jobber for festivalen er selvfølgelig forsikret når de er på jobb for oss. Vi sørger for at nødvendig opplæring blir gitt, og utstyrer naturlig vis våre frivillige med sikkerhetsutstyr.

• Som takk for innsatsen får du en hettejakke påtrykt BAKGÅRDSHELT og festivalarmbånd.

• Når du er på vakt får du et varmt måltid. Tilgang på kaffe/te, vann, pølser med brød, frukt og sjokolade sørger vi også for.

• Når festivalen er over, er det vår tur til å få oss en fest. I slutten av august arrangerer vi en heidundrende frivilligfest, med mat og drikke og mange giveaways. Mer info og påmelding til denne festen kommer når vi har fått igjen pusten.

Generell informasjon:

Husk å plukk opp søppel hele tiden. Gå aldri noe sted uten at du plukker opp litt søppel på din vei. Et ryddig  festivalområde skaper trivsel og er med på å skape den gode stemninga festivalen er kjent for.

Hver kveld når dørene er stengt og publikum har forlatt Bakgården, bidrar ALLE til å rydde området. Det skal være ryddig i Bakgården før markedet åpner fredag- og lørdag morgen. Ingen er ferdig på jobb før de blir permittert av sin gruppeleder.

Alle som er i BAKGÅRDEN skal ha gyldig armbånd (frivillige og publikum). Det kan være armbånd som gjelder for én eller flere dager. Lær deg hvilken farge som gjelder for de dagene du skal jobbe.

Røde Kors vil være tilstede i Bakgården. Ved personskader kontakter du Røde Kors og/eller nærmeste person med samband. Politi vil være tilstede på området og bistår med å holde ro og orden. Publikumsverter og scenevakter bærer gule eller oransje vester. Noen av disse har samband. Disse formidler beskjed ved for eksempel personskader, bråkete personer osv. Hvis det oppstår ubehagelige situasjoner, og du føler deg utrygg, trekk deg unna og kontakt sikkerhetsansvarlig, gruppeleder eller nærmeste person med gul vest og tilgang til samband.

Som frivillig i Bakgården skal du ikke bryte inn i situasjoner som virker farlig.

Om du skulle havne i en diskusjon med en gjest, kan det være lurt å påpeke at det ikke er du eller festivalen som ønsker å være vanskelig. Festivalen må forholde seg til lover og forskrifter.

I tråd med nye personvernregler samtykker du også til at Bakgården kan lagre personopplysninger og bilder av deg i våre systemer til eget bruk, så lenge vi har behov for det. Opplysningene vil ikke bli delt med noen tredjepart, og du kan når som helst be festivalen om innsyn i hvilke opplysninger som er lagret, eller be om at alle eller deler av opplysningene blir slettet.

Vandelssjekk

Alle som søker om å få jobbe som frivillige under vil bli vandelssjekket hos politiet. Dette blir gjort som en følge av de reglene som gjelder for frivillig arbeid med publikumskontakt.

 

Tusen takk for at du vil være frivillig!
Vi gleder oss til å jobbe sammen med deg og til å skape verdens beste Bakgårsdsfestival midt i Harstad sentrum 🙂  🙂  🙂