HARSTAD 17. - 19. AUGUST 2023

Betingelser for å være Bakgårdshelt

Å være frivillig i Bakgården betyr blant annet at du: 

 • Møter i god tid til vaktene, spriter eller vasker hendene ofte og tar med godt humør og pågangsmot 🙂
 • Gjør deg kjent med arbeidsinstruksene for ditt område, og følger disse. Det som står der er viktig å kunne, også for din egen sikkerhet under festivalen. 
 • Tar deg en pause før du blir sliten. Det er når vi er slitne at ulykker kan skje. Og selv om du er forsikret når du jobber som frivillig under festivalen, skal vi ikke ha arbeidsulykker i år heller. Bank i bordet!
 • Utvis varsomhet i alt du gjør. Bruk verneutstyr der det er påkrevd, og ikke bruk utstyr som du ikke har kunnskap om. Følg instruksene fra arbeidslederne.
 • Å jobbe som frivillig betyr at vi er med og lager god stemning i Bakgården! Vi tar godt vare på publikum, artistene, samarbeidspartnerne og ikke minst:  Vi skal ta godt vare på hverandre! Det betyr at vi hjelper i stedet for å kjefte. Tar i et tak hvis vi ser noen plages. Og så gir vi hverandre et godt smil. Bakgården gjør vi sammen, og alle jobber er like viktige for at festivalen kan gjennomføres! 
 • Vi svarer så godt vi kan på spørsmål fra publikum. Kan vi ikke svare, henviser vi til andre som kan svare: Gruppeleder, infoteltet, publikumsvert, produsent, festivalsjef osv.
 • Vi bruker hettejakker, crew-kortet og armbånd når vi er på jobb for Bakgården. Dette antrekket bruker vi ikke når vi har fri.  Vi drikker selvsagt ikke alkohol når vi er på jobb, ei heller like før 😉
 • Vi uttaler oss ikke til pressen på vegne av festivalen. Men du kan selvsagt svare på uskyldige spørsmål om hva du gjør og hvordan du har det. 
 • Ting og hendelser vi ser og hører i forbindelse med vår jobb som frivillig, skal vi ikke snakke om til andre utenfor festivalen
 • Vi er ikke artist-groupier. Det betyr at vi ikke henger på artistene! 

Vi har selvfølgelig ikke glemt at det er en pågående pandemi i verden. Vi både håper og tror at når vi kommer til august så har hele Norges befolkning fått vaksine mot Covid-19. Bakgården Harstad 2022 kommer til å bli arrangert i en eller annen form, og vi kommer til å trenge hjelp fra dere!

Men: Alle som skal være bakgårdshelter i 2022 må ha grønt koronasertifikat. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hvilke smitteverntiltak vi skal iverksette når disse reglene er utarbeidet av helsemyndighetene. Målet og håpet vårt er at alle voksne borgere i Norge er vaksinerte når vi skriver august. Det gjør at vi kan definere festivalområdet vårt som en såkalt “beskyttet sone”. Alt av publikum, personell, artister og de som ellers skal jobbe i Bakgården må derfor kunne verifisere at de har tatt en vaksine, er immune, eller ta en covid-19 (hurtig)test før de entrer festivalområdet. På denne måten kan risikoen for smitte på arrangement reduseres til et “akseptabelt nivå” for myndighetene. 

Igjen, smittevernet under festivalen kommer vi tilbake til når vi nærmer oss gjennomføring. Det er selvfølgelig helsemyndighetene som avgjør hvilke tiltak som vil gjelde under gjennomføringa av Bakgården 2022.


Hva kan du forvente deg av Bakgården?

 • Som takk for den fantastiske innsatsen din, får du en hettejakke påtrykt “Bakgårdshelt” og festivalarmbånd. 
 • Bakgården sørger også for at du er forsikret når du er på jobb for oss. 
 • Når du er på vakt, får du middag av oss. 
 • I tillegg sørger vi for rikelige mengder med kaffe/te, vann og ikke minst pølse med brød, og andre godbiter fra våre samarbeidspartnere.
 • Og når festivalen er over, er det vår tur til å få oss en fest. Fredag 2. september arrangerer vi en heidundrende frivilligfest med mat og drikke og mange giveaways. Mer info og påmelding til denne festen kommer når vi har fått igjen pusten.

Andre Nyheter

HIGHASAKITE Bakgården 2023 19. aug 2023

HIGHASAKITE til Bakgården 2023

Våre norske, fantastiske superstjerner i HIGHASAKITE spilte nylig en helt rå konsert for Bakgården LIVE. Gikk du glipp av den? Frykt ikke – du får en ny sjanse når bandet returnerer til neste års Bakgårdsfestival lørdag 19. august!

Vinni Bakgården 2023 18. aug 2023

Vinni til Bakgården 2023

Endelig får vi selveste Vinni til Bakgården – med gamle slagere, ny musikk og en av det siste årets største hits i ermet! Vær klar til Bakgården fredag 18. august 2023!

Lukas Graham til Bakgården 2023 17. aug 2023

Lukas Graham til Bakgården 2023

Lukas Graham – Den danske internasjonale popstjernen og hitmakeren bak «7 Years»kommer til Harstad og Bakgården torsdag 17. august!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet