HARSTAD 19. - 21. AUGUST 2021

Dagny

21. august 2021

Takk til våre
Diamantsponsorer:

Dagny inntar Bakgården!

Norges kuleste dame, Dagny, inntar Harstad og Bakgården lørdag 21. august 2021!

 

– Dette kommer til å bli en helt spesiell kveld i Bakgården. Ikke bare skal Hærens musikkorps og Ole Børud sette stemninga med musikke av Earth, Wind & Fire, mens legendariske ZOO gjør sin aller siste konsert når de avslutter festivalen. Og mellom disse to konsertene får vi altså konserter med Rat City og det Adresseavisen utropte til Norges kuleste dame: Dagny!

Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat», og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 600 millioner strømminger. Med låter som «Fools Gold», «Come Over» og «Somebody» har hun erobret hitlistene og hanket inn hele seks Spellemannpris-nominasjoner og P3-prisen for årets hit. 

– Konserten hun gjorde i Bakgården i 2017 var uforglemmelig. Siden den gang har hun vokst betraktelig, både som artist og låtskriver. Når hun i tillegg har samarbeidet med gutta i Rat City på de to siste sangene hun har gitt ut, kan vi håpe at denne lørdagen byr på noe ekstra. Ikke at det trengs noe ekstra altså. Rapportene fra musikkanmeldere i bla. VG og Adresseavisen lovpriser konsertene til Dagny: 

«Dagny framstår som festens midtpunkt, genuint opptatt av at publikum skal kose seg like mye foran scenen som hun gjør på den. (…) Vi snakker om en vilter scenepondus som etterhvert kan vokse til Robyn-nivå», skrev VG allerede i 2019. Adressavisens anmelder sparte heller ikke på superlativene etter å ha overvært en konsert tidligere i år: 

«Dagny er fyrverkeri fra nord og så sjarmerende at hun kunne smeltet den mest hardbarka metalfyren med sine billedlige skildringer av forelskelse. (…) «Coast to Coast» er et vitnesbyrd på hvor solid vokalist Dagny egentlig er. Her snakker vi Susanne Sundfør-isk fremtoning, og selv om Dagny får mye skryt for å være en av artistnorges største hitmakere, burde hun heller ikke avskrives som vokalist. Dette er beint frem nydelig».

– Vi i Bakgården gleder oss stort til at Dagny kommer «hjem» til Harstad. For alle som ikke vet det, så er Dagny datter av jazzlegendene Marit Sandvik fra Harstad og Øystein Norvoll, som kommer fra en by i nærheten med kun to gater… 

Andre artister

20. august 2021

Popkometene i A Million Pineapples til Bakgården

Det blir garantert en forrykende og festlig fredag i Bakården 2020. Det er allerede klart at selveste Ina Wroldsen, Julie Bergan og Ida Maria skal spille i Bakgården denne dagen.

Ida Maria 20. august 2021

“Oh My God” – Ida Maria kommer i 2021

Tretten år etter at hun slo gjennom med låta Oh My God, kommer Ida Maria til Bakgården sitt rocka liveshow krydret med herlige sanger fra et levd liv.

Julie Bergan 20. august 2021

Julie Bergan kommer til Bakgården 2021

Julie Bergan har for lengst bevist at hun er en vokalist og låtskriver i verdensklasse. Selv om koronaviruset stoppet henne i 2020, er både hun og vi i Bakgården klare for 2021!

Rull til toppen Skip to content