HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Dagny

21. august 2021

Takk til vår
Diamantsponsor: 

Dagny inntar Bakgården!

Norges kuleste dame, Dagny, inntar Harstad og Bakgården lørdag 21. august 2021!

 

– Dette kommer til å bli en helt spesiell kveld i Bakgården. Ikke bare skal Hærens musikkorps og Ole Børud sette stemninga med musikke av Earth, Wind & Fire, mens legendariske ZOO gjør sin aller siste konsert når de avslutter festivalen. Og mellom disse to konsertene får vi altså konserter med Rat City og det Adresseavisen utropte til Norges kuleste dame: Dagny!

Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat», og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 600 millioner strømminger. Med låter som «Fools Gold», «Come Over» og «Somebody» har hun erobret hitlistene og hanket inn hele seks Spellemannpris-nominasjoner og P3-prisen for årets hit. 

– Konserten hun gjorde i Bakgården i 2017 var uforglemmelig. Siden den gang har hun vokst betraktelig, både som artist og låtskriver. Når hun i tillegg har samarbeidet med gutta i Rat City på de to siste sangene hun har gitt ut, kan vi håpe at denne lørdagen byr på noe ekstra. Ikke at det trengs noe ekstra altså. Rapportene fra musikkanmeldere i bla. VG og Adresseavisen lovpriser konsertene til Dagny: 

«Dagny framstår som festens midtpunkt, genuint opptatt av at publikum skal kose seg like mye foran scenen som hun gjør på den. (…) Vi snakker om en vilter scenepondus som etterhvert kan vokse til Robyn-nivå», skrev VG allerede i 2019. Adressavisens anmelder sparte heller ikke på superlativene etter å ha overvært en konsert tidligere i år: 

«Dagny er fyrverkeri fra nord og så sjarmerende at hun kunne smeltet den mest hardbarka metalfyren med sine billedlige skildringer av forelskelse. (…) «Coast to Coast» er et vitnesbyrd på hvor solid vokalist Dagny egentlig er. Her snakker vi Susanne Sundfør-isk fremtoning, og selv om Dagny får mye skryt for å være en av artistnorges største hitmakere, burde hun heller ikke avskrives som vokalist. Dette er beint frem nydelig».

– Vi i Bakgården gleder oss stort til at Dagny kommer «hjem» til Harstad. For alle som ikke vet det, så er Dagny datter av jazzlegendene Marit Sandvik fra Harstad og Øystein Norvoll, som kommer fra en by i nærheten med kun to gater… 

Andre artister

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer til Bakgården i 2024 16. aug. 2024

Åge og Sambandet kommer til Bakgården 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer! Det blir garantert en kveld for historiebøkene når Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille i Bakgården - for ...
Sondre Justad kommer til Bakgården 2024 15. aug. 2024

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024!

Det kommer garantert til å rive i hjertet når fenomenale Sondre Justad igjen står på scenen i Bakgården.  Det blir allsang. Det blir tårer og ...
Adam Douglas kommer til Bakgården 2024 16. aug. 2024

Adam Douglas er klar for Bakgården 2024!

Adam Douglas kommer til Bakgården Bakgården serverer en musikalsk godtepose når selveste Adam Douglas kommer til festivalen i 2024!
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet