HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Dagny

21. august 2021

Takk til vår
Diamantsponsor:

Dagny inntar Bakgården!

Norges kuleste dame, Dagny, inntar Harstad og Bakgården lørdag 21. august 2021!

 

– Dette kommer til å bli en helt spesiell kveld i Bakgården. Ikke bare skal Hærens musikkorps og Ole Børud sette stemninga med musikke av Earth, Wind & Fire, mens legendariske ZOO gjør sin aller siste konsert når de avslutter festivalen. Og mellom disse to konsertene får vi altså konserter med Rat City og det Adresseavisen utropte til Norges kuleste dame: Dagny!

Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat», og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 600 millioner strømminger. Med låter som «Fools Gold», «Come Over» og «Somebody» har hun erobret hitlistene og hanket inn hele seks Spellemannpris-nominasjoner og P3-prisen for årets hit. 

– Konserten hun gjorde i Bakgården i 2017 var uforglemmelig. Siden den gang har hun vokst betraktelig, både som artist og låtskriver. Når hun i tillegg har samarbeidet med gutta i Rat City på de to siste sangene hun har gitt ut, kan vi håpe at denne lørdagen byr på noe ekstra. Ikke at det trengs noe ekstra altså. Rapportene fra musikkanmeldere i bla. VG og Adresseavisen lovpriser konsertene til Dagny: 

«Dagny framstår som festens midtpunkt, genuint opptatt av at publikum skal kose seg like mye foran scenen som hun gjør på den. (…) Vi snakker om en vilter scenepondus som etterhvert kan vokse til Robyn-nivå», skrev VG allerede i 2019. Adressavisens anmelder sparte heller ikke på superlativene etter å ha overvært en konsert tidligere i år: 

«Dagny er fyrverkeri fra nord og så sjarmerende at hun kunne smeltet den mest hardbarka metalfyren med sine billedlige skildringer av forelskelse. (…) «Coast to Coast» er et vitnesbyrd på hvor solid vokalist Dagny egentlig er. Her snakker vi Susanne Sundfør-isk fremtoning, og selv om Dagny får mye skryt for å være en av artistnorges største hitmakere, burde hun heller ikke avskrives som vokalist. Dette er beint frem nydelig».

– Vi i Bakgården gleder oss stort til at Dagny kommer «hjem» til Harstad. For alle som ikke vet det, så er Dagny datter av jazzlegendene Marit Sandvik fra Harstad og Øystein Norvoll, som kommer fra en by i nærheten med kun to gater… 

Andre artister

20. aug. 2022

Lørdag 20. august: Sondre Lerche, Lemaitre, Bernhoft og Pulse of Floyd med Hærens Musikkorps

Lørdag 20. august blir en musikalsk mesteraften i Bakgården!
Vi åpner med magiske Sondre Lerche, fortsetter med Lemaitres fete elektronika, så kommer geniale Bernhoft og vi avslutter med ingen ringere enn Pulse of Floyd med hele Hærens Musikkorps! Dette blir vår største produksjon noensinne!

Bakgården fredag 19. august 19. aug. 2022

Fredag 19. august: Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada

Fredag 19. august blir en kveld for historiebøkene!

Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada står på scenen under Bakgården 2022 fredag 19. august! Dette blir stinn brakke. Kjøp billetter nå!

Lemaitre Bakgården 22 20. aug. 2022

Lemaitre til Bakgården 2022

USA-baserte Lemaitre kommer til Bakgården lørdag 20. august for å spille sokkene av deg!

Lemaitre har stått for noen av de største hitene de siste årene med både Higher og Closer. Nå får vi høre dem live i Bakgården!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet