HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Derfor blir det festival i år!

Det er en fordel å være liten, i alle fall i festivalsammenheng i en korona-tid. Bakgården har stor tro på at regjeringens gjenåpningsplan gjør at det blir festival i Harstad i år. Og husk: Ett vaksinestikk er nok til å få grønt lys i koronapasset!

 

Det er nettopp regjeringens gjenåpningsplan, og det faktum at vi er en relativt liten festival sammenlignet med noen av de største i landet, som gjør at vi i Bakgården er så optimistiske.

FHI og regjeringa lover at alle voksne over 18 år skal få første vaksinedose innen utgangen av juli. 

Det gir nok beskyttelse og reduserer samtidig smitten så mye at regjeringen anser det som trygt at vedkommende kan gå på festival. 

Det betyr at alle som har fått første vaksinedose inne 29. juli, tre uker før festivalen åpner portene, slippes inn på festivalområdet ved fremvisning av koronasertifikat som viser grønt.
Koronasertifikatet finner du på appen til Helse Norge som du laster ned på din mobil via appstore.

De som ikke er vaksinerte og som skal inn på festivalområdet – det være seg frivillige, publikummere eller artister – må ta en hurtigtest. Denne tar det 15 minutter å få svar på. Så vil det gå ytterligere 15-20 minutter til at koronasertifhkatet er oppdatert, og det vil da lyse grønt. Bakgården vil, i samarbeid med profesjonelle helseaktører, sørge for at det blir mulig å ta en gratis hurtigtest før du skal inn på festivalområdet. Bakgården vil sette opp et eget område hvor hurtigtestene gjennomføres. Publikum som hurtigtestes bes om å møte ekstra tidlig. Informasjon om dette blir sendt ut til alle våre billettkjøpere på epost i løpet av august.

Bakgården både tror og håper at vi er på Trinn 4 i august, noe som betyr at festivalen får lov å slippe inn 75 prosent av publikumskapasiteten på festivalområdet, dog ikke flere enn 5.000. Det er nå det er fint å være liten. Festivalområdet til Bakgården har en publikumskapasitet på drøye 5.000 personer. Publikumsrekorden for festivalen er litt lavere enn 75% av kapasiteten, stammer fra 2019 da Åge sto på scenen, og er på 3.600 publikummere.

Vi kommer ikke til å selge så mange billetter i år, selv om vi har tillatelse til å selge 3.750 billetter ihht. Regjeringens gjenåpningsplan. Vi ønsker nemlig ikke at det skal være så trangt på festivalområdet vårt, selv om koronameteren forsvinner. Dersom du har lyst å oppleve magiske festivaldager i august, bør du handle billetter til Bakgården raskt. I skrivende stund har vi passert 6.500 solgte billetter fordelt på disse tre dagene…

Dersom gjenåpningsplanen går langsommere enn vi tror, og vi bare er kommet til Trinn 3 i dagene 19.-21. august, må vi flytte festivalområde. På Trinn 3 er det nemlig et publikumstak på 3.000 personer per kveld. Disse må fordeles på kohorter á 500 personer. 

Er vi på Trinn 3 i august, vil Bakgården bli avholdt på parkeringsplassen til UiT, Campus Harstad i Havnegata. Der vil det bli rigget fire kohorter som har hver sin inngang, egne barer, mattelt og toaletter. 

Koronapass og hurtigtesting gjelder selvfølgelig også på dette trinnet. 

Vi gjør oppmerksom på at de 3.000 første billettkjøperne per kveld også er de som får muligheten til å benytte seg av sine billetter. 

Har du billetter fra 2020, er du først i køen, siden disse også gjelder for i år.
Disse brukes på helt vanlig måte. Du veksler inn billetter til armbånd.

Og tro ikke at vi har glemt barna og FamilieBakgården. Også her er regjeringens gjenåpningsplan godt nytt for oss. Dersom vi er på Trinn 4 kan vi slippe inn 1.500 personer uten test eller sertifikat og uten tilviste sitteplasser. Så mange billetter vil vi heller ikke selge i år, men det gledeligste er at det uansett, også på Trinn 3 med en kapasitet på 600, kommer til å bli en heidundrende forestilling med Bakgårdskattene Mirre og Max, som denne gangen venter på Kongen! 

OPPSUMMERT: 

  • Ifølge FHI og regjeringen vil alle over 18 år få tilbud om første vaksinedose innen utgangen av juli 
  • Ett stikk/første vaksinedose innen 29. juli, tre uker før festivalstart er nok til å slippe inn på festivalområdet ved framvisning av koronapass som lyser grønt.
  • Du kan også gå på festival dersom du tar en hurtigtest, og denne er negativ. Bakgården vil tilby gratis hurtigtesting til våre festivaldeltakere.
  • Koronameteren forsvinner
  • Bakgården har tillatelse til å slippe inn 3.750 personer på festivalområdet, som er 75 prosent av maks publikumskapasitet. Norge må da befinne seg på Trinn 4 i Regjeringens gjenåpningsplan når vi skriver 19.-21. august.

Andre Nyheter

Bakgårdshelter kalles Nyhet

Bakgårdshelter kalles!

Bakgården søker engasjerte Bakgårdshelter som har lyst å bidra før, under og etter festivalen, som arrangeres 18. – 20. august 2022. Vi har behov for hjelp allerede fra mandag 15. august og helt fram til vi er ferdige med nedrigg 21. august.

20. aug. 2022

Lørdag 20. august: Sondre Lerche, Lemaitre, Bernhoft og Pulse of Floyd med Hærens Musikkorps

Lørdag 20. august blir en musikalsk mesteraften i Bakgården!
Vi åpner med magiske Sondre Lerche, fortsetter med Lemaitres fete elektronika, så kommer geniale Bernhoft og vi avslutter med ingen ringere enn Pulse of Floyd med hele Hærens Musikkorps! Dette blir vår største produksjon noensinne!

Bakgården fredag 19. august 19. aug. 2022

Fredag 19. august: Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada

Fredag 19. august blir en kveld for historiebøkene!

Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada står på scenen under Bakgården 2022 fredag 19. august! Dette blir stinn brakke. Kjøp billetter nå!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet