Her er fire fabelaktige grunner til å kjøpe deg billett til BAKGÅRDENS 10-årsjubileum!

Zara Larsen, Aurora, Janove og Dance With a Stranger er klare for å skape magiske øyeblikk i BAKGÅRDEN. Er du klar?

Sjekk hitparaden våre artister står bak!

Selv om det gjenstår mange artist-lanseringer til BAKGÅRDEN 2018, er det allerede god grunn til å glede seg til tiårsjubileet for verdens beste bakgårdsfestival.

Zara Larsson

Hun er en del av Spotifys milliardklubb med over en milliard avspillinger digitalt i 2016, og albumet «So Good» (2017) har solgt til platina i Norge og Sverige, i tillegg til gull i Storbritannia, USA og Canada! Zara har ståttfor flere uforglemmelige opptredener på festivaler og TV-show over hele verden, og har vunnet en rekke priser. Under fjorårets MTV Europe Music Awards stakk hun av medprisene for «Best New Act», «Best Swedish Act» og «Best Worldwide Act», mens hun i år tok storeslem i  hjemlandet og stakk av med Grammy-prisene «Årets artist», «Årets låt» og «Årets album»!!!

Her kan du se hvorfor hun er blitt en superstjerne:

Janove

Vokalisten fra Kaizers Orchestra – har de siste årene befestet sin posisjon som en av landets fremste artist og entertainer. I fjor ga han ut sitt første norskspråklige soloalbum ”Artisten & Marlene”, og gjorde sin første soloturné. Og i fjor sommer var Janove den mest etterspurte festivalartisten, i følge Dagsavisen. Oppfølgeralbumet ”Hengtmann” ble utgitt i januar 2018. Det var fulle hus på releaseturnéen og både band, fans og anmeldere var rause med superlativene etter konsertene: Avisa Nordland: Like god og spennende som Kaizers! Dagsavisen: Gulvet vaier mer enn noen sinne! Bergensavisen: En vanvittig scenepersonlighet.

En Janove-konsert er mer enn bare en konsert. Det er et show. Og låter som ”Verden Går Til Helvete, Tralala”, ”Regnbuen Treffer Oss Ikkje lenger”, og ”I Natt Blir Du Fri”  er ikke helt ferdige før publikum synger med for full hals.

BAKGÅRDEN: Det er bare å glede seg!

AURORA folkens.

Vi har snakket med folkene rundt AURORA, og de er fra seg av begeistring etter å ha hørt de nye låtene hun har laget. Rapportene forteller at artisten fra Os nå tar en ny retning som vil sørge for at konsertene, om mulig, vil bli enda bedre enn tidligere. Det nye albumet slippes ikke før i høst, men til BAKGÅRDEN kommer Aurora med fire-fem-seks flunkende nye låter. Den første smakebiten får vi høre allerede i vår. AURORA fikk Spellemannpris i 2015 som Årets nykommer, mens albumet Running With The Wolves ble nominert til Årets låt. Året etter fikk hun prisen for Årets popsolist og Årets video for I Went Too Far. Hun har herjet hitlistene i hele Europa, opptrådt på de største talkshowene i USA, og har turnert intensivt over hele verden helt siden gjennombruddet for tre-fire år siden. BAKGÅRDEN har forsøkt å få henne til Harstad i mange år, og gleder oss enormt til fredagskonserten under festivalen, der vi garantert får høre livefavoritter som «Running With the Wolves», «Conqueror» og nydelige «Runaway».

Legendariske Dance With a Stranger:

– De slo gjennom med et brak i 1988 med låta ”Everyone need’s a friend”. Det påfølgende debutalbumet solgte over 125.000 eksemplarer og etablerte gruppa som et av landets største band. Også de tre neste platene fra Dance With a Stranger solgte over 100.000 eksemplarer, og med låter som The Invisible Man, Let Go og Everyone Needs a Friend Sometime, for å nevne noen, kommer dette garantert til å bli en konsert for minneboka, sier festivalsjef Jan Santocono.

DWAS har helt siden starten vært et band som har levert strålende konserter. I Harstad går det fremdeles gjetord om opptredenen i Harstadhallen, der bandet spilte i storhetstida på 1990-tallet. Og selv om bandet har hatt en pause siden de gjennomførte sin 30-års jubileumsturné i 2014, har ikke bandmedlemmene hvilt på laurbærene. Til BAKGÅRDEN kommer Elg, Frode Alnes og Bjørn Jenssen med kofferten full av allsangvennlige låter. Det er bare å ta på seg danseskoene og stemme gullstrupen: Dette blir garantert en aften for minneboka! 🙂

…og folkens, det kommer masse mer spennende 😉