HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Grønt lys i Bakgården

Alle som skal inn på Bakgården i år må vise et grønt koronasertifikat. Nesten 70 prosent av vårt publikum er vaksinerte, men 2.500 hurtigtester sørger for at også de som ikke er vaksinerte får være med på tidenes folkefest.  

Det er i skrivende stund 22 dager til vi endelig kan arrangere festival Harstad. Vi har ventet på denne dagen i snart to år, og vi er ualminnelig klare for å ønske dere velkommen til Bakgården. 

Uansett om vi er i trinn 3 eller trinn 4 i regjeringens gjenåpningsplan når vi kommer til medio august har vi en gladnyhet: Det blir festival i år! Festivalområdet blir delt inn i kohorter som hver vil romme 500 personer. Hver kohort får et eget WC-område og egen bar. 

  • For å komme inn på festivalen må du vise et grønt koronasertifikat. Det gjelder for alle: Frivillige og festivalpublikummere, så vel som artister og teknisk crew.
  • Grønt lys i koronasertifikatet får du dersom du har fått første dose før 29. juli og skal på festivalen torsdag, 30. juli dersom du skal inn på fredag eller 31. juli dersom du har billett til lørdag. 
  • Er du er fullvaksinert eller er immun etter å ha gjennomgått Covid-19-sykdom, har du selvfølgelig også grønt lys i koronasertifikatet. 
  • Koronasertifikatet lyser også grønt dersom du har en negativ hurtigtest som ikke er eldre enn 24 timer.

Bakgården vil, sammen med helsepersonell fra Avonova, tilby gratis hurtigtest i Harstad sentrum til alle som ikke har fått første vaksinedose. Dersom du ikke er vaksinert og skal inn på området flere dager, må du teste deg flere ganger siden hver hurtigtest kun gir grønt lys i koronasertifikatet i 24 timer. 

– Siden vi skal gjennomføre nesten 2.500 tester i disse dagene, gjør vi oppmerksom på at publikum må beregne god tid dersom de må hurtigtestes.  Selve testen er gjort på et øyeblikk, men det kan ta opptil én time etter at testen er gjort, før det lyser grønt i sertifikatet i appen til HelseNorge. Uvaksinerte festivalgjengere får mulighet til å bestille time hos teststasjonen, som vil åpne allerede på formiddagen torsdag 19. august 2021. 

For øvrig gjelder selvfølgelig de vanlige rådene: Er du syk, eller har symptomer, skal du holde deg hjemme. Hold avstand og sprit nævvan ofte.

På grunn av smittevernhensyn og ekstra kontroll ber vi alle som skal inn på området  å beregne god tid. Innslippet vil ta lenger tid enn tidligere år. Alle som skal inn må ha coronapasset klart til scanning før de får byttet billettene inn i armbånd.

 Alle som har kjøpt billett til Bakgården vil få epost fra oss med utfyllende informasjon når det nærmer seg. 

Andre Nyheter

Bakgårdshelter kalles Nyhet

Bakgårdshelter kalles!

Bakgården søker engasjerte Bakgårdshelter som har lyst å bidra før, under og etter festivalen, som arrangeres 18. – 20. august 2022. Vi har behov for hjelp allerede fra mandag 15. august og helt fram til vi er ferdige med nedrigg 21. august.

20. aug. 2022

Lørdag 20. august: Sondre Lerche, Lemaitre, Bernhoft og Pulse of Floyd med Hærens Musikkorps

Lørdag 20. august blir en musikalsk mesteraften i Bakgården!
Vi åpner med magiske Sondre Lerche, fortsetter med Lemaitres fete elektronika, så kommer geniale Bernhoft og vi avslutter med ingen ringere enn Pulse of Floyd med hele Hærens Musikkorps! Dette blir vår største produksjon noensinne!

Bakgården fredag 19. august 19. aug. 2022

Fredag 19. august: Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada

Fredag 19. august blir en kveld for historiebøkene!

Lyse Netter, Myra, Chris Holsten og Madrugada står på scenen under Bakgården 2022 fredag 19. august! Dette blir stinn brakke. Kjøp billetter nå!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet