Sølvsponsor Bar Harstad/ Verftet

Gir så det svir

BAKgården-artister finner veien hit. Det samme gjør festivalpublikum. Bakgårdshelga er julaften for utestedet, og nå gir Bar Harstad/Verftet raust tilbake.

Gjennom flere år har Bar Harstad/ Verftet påtatt seg den hyggelige oppgaven det er å arrangere offisielt nachspiel etter hvert som artistene har gått av BAKgården-scenen.

– Folk som denne augusthelga ønsker å avslutte kveldene sammen med artister og andre festivalglade, kommer hit. For oss er utestedet selvfølgelig mer enn disse tre dagene i året, men nettopp disse gir oss fantastisk bra omsetning. Rene julaften. Bare november og desember kan måle seg, sier daglig leder Ståle Bræck og medeier Bengt Markussen.

Bar Harstad/Verftet, som startet opp i 2012 og har plass til 300 feststemte besøkende, hadde strengt tatt ikke behøvd å være en av BAKGÅRDENS sponsorer. Begge etasjene her på gatehjørnet, få skritt unna festivalområdet, ville fyltes opp uansett.

– Vi vil være med. BAKGÅRDEN er viktig for Harstad. BAKGÅRDEN er artig. Alt som skjer før, under og etter festivalen, er bra for næringslivet og resten av byen. Uten mange nok sponsorer, blir det ingen BAKGÅRDEN. Nå føler vi jo et aldri så lite eierforhold til festivalen, sier de.

Markussen og Bræck roser BAKGÅRDEN opp i skyene.

– Gode artister. Bra logistikk. Et fantastisk marked. Stor variasjon i underholdningen. Å få tak i så mange frivillige, er en mye større bragd enn pengebidrag. Det ville ikke blitt bakgårdsfestival uten alle frivillige, om vi så la en million kroner på bordet. All respekt.