HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Rat City

21. august 2021

Takk til våre
Diamantsponsorer:

Hitmaskinen Rat City inntar Bakgården i 2021

Med Donkeyboy-brødrene Cato og Kent Sundberg i spissen har produsent- og låtskriverkollektivet Rat City produsert en rekke schlagere i de siste årene.

– Rat City slo gjennom med et brak da de slapp singelen Kind of Love i 2019. Siden har produksjons- og låtskriverteamet pumpet ut hiter på løpende bånd, både i det audiovisuelle prosjektet Rat City, og for andre artister. Dagny, Kiesza og Ruben har fått god drahjelp av Rat City på noen av sine største hit-låter. Legg så til at brødrene Sundberg også startet som Donkeyboy, og du skjønner at det er en veritabel hitmaskin som kommer til Bakgården 2021.

Sundberg-brødene slo altså gjennom med et brak som Donkeyboy i 2009. Men låtene «Ambitions» og «Sometimes» erobret de både første- og andreplassen på VG-lista Topp 20 samtidig. I årene som fulgte ga bandet ut en rekke låter og album som gjorde det skarpt på hitlistene. Donkeyboy har mottatt over 30 platinatrofeer og har blitt streamet over 200 millioner ganger – bare i Norge!

I 2019 startet de på et nytt eventyr, nemlig Rat City. Som produsent og låtskrivere for seg selv og for andre artister, fikk de en kanonstart med landeplagen «Kind of Love» med tidligere Idol-deltager Isak Heim på vokal. Rat City fulgte opp med singelen «Deliriously Good» og med låta «Naked (With My Headphones on)», der selveste Kiesza, kanskje mest kjent for singelen «Hideaway», sørget for vokalen.

Det blir utrolig stas å få Rat City til Bakgården i 2021. Bandet skal på scenen lørdag og kommer til å sørge for at stemningen blir elektrisk. Siden de har skrevet og produsert sanger for andre artister, skal du ikke se bort fra at vi denne kvelden kan få smakebiter fra noen av disse låtene også. Dagnys hitlåt  «Somebody» ble kåret til «Årets låt» under P3 Gull i 2020.

– Sangen ble mer eller mindre ferdigskrevet på bare to dager, fordi hun umiddelbart fikk så god kjemi med brødrene Sundberg. Du kan si det var «music at first sight» – og det kom det et veldig fint vennskap ut av. Jeg er så heldig som har fått være mye hos dem, sier Dagny Norvoll Sandvik til Dagsavisen.

Også Ruben fikk låtskriver- og produsenthjelp fra Rat City på den nydelige balladen Burn Down This Room, som ble sluppet i mai i 2020.

Rat City inntar Bakgården lørdag 21. august 2021. Samme dag spiller også legendene i ZOO en av sine siste konserter.

 

Andre artister

20. august 2021

Popkometene i A Million Pineapples til Bakgården

Det blir garantert en forrykende og festlig fredag i Bakården 2020. Det er allerede klart at selveste Ina Wroldsen, Julie Bergan og Ida Maria skal spille i Bakgården denne dagen.

Ida Maria 20. august 2021

“Oh My God” – Ida Maria kommer i 2021

Tretten år etter at hun slo gjennom med låta Oh My God, kommer Ida Maria til Bakgården sitt rocka liveshow krydret med herlige sanger fra et levd liv.

Julie Bergan 20. august 2021

Julie Bergan kommer til Bakgården 2021

Julie Bergan har for lengst bevist at hun er en vokalist og låtskriver i verdensklasse. Selv om koronaviruset stoppet henne i 2020, er både hun og vi i Bakgården klare for 2021!

Rull til toppen Skip to content