Bendik

Bendik

Silje Halstensen er klar for BAKgården

Krigeren Bendik

Det ble fest på kontoret da det ble klart at låtskriveren, vokalisten, produsenten, gitaristen og synthisten Silje Halstensen – mest kjent under artistnavnet Bendik – er klar for BAKgården 2017.

Festivalpublikummet vårt har også all grunn til å begynne å glede seg til konserten med Bendik. Hun har spilt på mange av de største festivalene i Norge og Danmark, som Roskilde, Øya, Slottsfjell og Pstereo, og kommer til BAKgården lastet med mektig, elektronisk fundert popmusikk.

– Og når denne musikken framføres live – som for eksempel den fabelaktige låta Kriger – blir den atskillig mer rocka enn på plate. Og er det noe vi i BAKgården slett ikke har noe i mot, så er det akkurat dét. Bendik har i tillegg en tilstedeværelse på scenen som er helt fabelaktig. Hun gasser på og vrenger sjela si med stort, emosjonelt nærvær, noe som gjør henne til en fantastisk live-artist, sier produsenten i BAKgården, Børge Hoseth.

Bergenseren, som er vokst opp i Bodø, startet Bendik allerede i 2008 mens hun studerte musikkteknologi ved NTNU i Trondheim. Men et av hennes tidlige høydepunkt som artist opplevde hun i Harstad i 2011:

– Jeg fikk 130.000 kroner i et ungkunststipend fra Festspillene i Nord-Norge. Det ga meg en unik sjanse til å investere i utstyr og fokusere på et stort prosjekt. Jeg begynte å bruke flere elektroniske instrumenter og styrte datamaskinene i større grad selv. Det var enormt lærerikt, og jeg er utrolig takknemlig for muligheten jeg fikk, fortalte hun HT.

Resten er begynnelsen på en historie som nå er slått ut i full blomst. Bendik har gitt ut tre album. Debutalbumet Drømmen gjør meg ingenting, som kom i 2012 ble av P3 kåret til en av de beste norske albumene det året. Det samme året høstet hun også en P3 Gull-nominasjon for beste liveband!

– Og siden den gang har hun gitt ut to kritikerroste album – No Går Det Over og Fortid ­– blitt nominert til en Spellemannpris for det vanskelige andrealbumet – og spilt hundrevis av konserter. Hun var også én av de nominerte til Årets beste liveband under P3-gull-utdelinga i 2016. Hun passer perfekt i BAKgården, og jeg er sikker på at BAKgården passer perfekt for Bendik. Det blir en ”jeg må klype med i armen”-konsertopplevelse. Det er jeg sikker på, sier festivalsjef Jan Santocono.

PS: Selv om Bendik altså er artistnavnet til Silje Halstensen, kommer hun til BAKgården med et fullt band i ryggen.

Videoer

Programinformasjon

KONSERTER

18.00: Dørene åpnes

• 00.00: Halvdan Sivertsen
• 00.00: Kari Bremnes
• 00.00: Tungtvann

-Aldersgrense: Anbefalt nedre aldersgrense er 12 år på konsertene.
NB! Alle under 18 år MÅ ha med seg en verge som må være 25 år eller mer.
Hverken verge eller den mindreårige kan nyte alkohol. Brudd på dette vil vøre til bortvisning.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!

BAKgårdsmarked

10.00 – 16.00: Marked er åpent med 40-50 utstilliere (gratis inngang)

  • Møt BAKgårdskattene Mirre og Max

KONSERTER

18.00: Dørene åpnes

• 00.00: Ida Maria
• 00.00: Jule Bergan
• 00.00:
• 00.00: Ina Wroldsen

– Aldersgrense: 18 år på konsertene. Markedet er det ingen aldersgrense.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!

BAKgårdsmarked

10.00 – 16.00: Marked er åpent med 80-90 utstilliere (gratis inngang)

  • Masse aktiviteter på torget for store og små.
  • Møt BAKgårdskattene Mirre og Max

KONSERTER

11.00 – 13.00: Familiekonserter
• 11:30:
• 12.30:

18.00: Dørene åpnes 

• 00.00:
• 00.00:
• 00.00: Gavin DeGraw
• 00.00: ZOO

-Aldersgrense: 18 år på konsertene på kvelden
-Familiekonsert og BAKgårdsmarkedet er det ingen aldersgrense på.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!

Våre sponsorer gjør BAKGÅRDEN mulig, takk til dere alle

Diamant sponsorer

 

Gull sponsorer

 

Sølv sponsorer

 

Arrangør