Vazelina Bilopphøggers

Spiller lørdag 19. august kl. TBA

Vazelina kickstarter lørdagskvelden

Selveste Vazelina Bilopphøggers kommer til BAKgården lørdag 19. august, og gjett om vi gleder oss! Bandet, som ble startet allerede i 1979, har gitt ut hele 17 album i løpet av sin karriere, og er i år mer ettertraktet enn noen sinne. Ikke bare kommer de til BAKgården, gutta fra rettsiden av Mjøsa, skal også spille på Øyafestivalen og i sommer.

– For oss er dette en kanonbooking. Det er 30 år siden Vazelina Bilopphøggers sist opptrådte på en festival. Bandet har bestandig prioritert sine egne sommerforestillinger på ulike scener på Østlandet, men nå har vi altså klart å lokke dem helt opp hit til Harstad. Og med den folkelige appellen koblet med en rekke folkekjære allsangschlagere, er jeg sikker på at vi får en fantastisk konsertopplevelse i BAKgården denne lørdagen, sier festivalsjef Jan Santocono.

Det er nemlig litt av en låtkatalog bandet fra Toten kan skilte med, og noen av disse sangene får du garantert høre i BAKgården: Gi meg fri i kveld, Det beste i livet er gratis, Spikre paller, Sol på meg, Blå lys, Surfbrett, Venter på a Marta, Da var det schäferen beit, Musikk tel arbe’, Fem fyrer med ved.

Vazelina Bilopphøggers slo gjennom for fullt med singelen «Gi meg fri i kveld», og albumet «24 timers service» som kom senere i 1980. 100.000 kjøpte det første albumet, og siden har Vazelina Bilopphøggers solgt over én million plater til. I tillegg sin uomtvistelig folkelige suksess har også Vazelina Bilopphøggers fått en kultstatus de siste årene. Gruppa er en høyt respektert del av norsk rockhistorie, og blir tatt på alvor, til tross for sin uhøytidelige profil.

I tillegg til ulike sommershow og mange plateutgivelser, har bandet også laget sin egen julekalender. I desember 2000 spilte Vazelina i “Hjulkalender” på TV 2. Denne ble fulgt på det meste av over 800.000 seere, den største oppslutningen en serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! Nytt album, video og DVD ble produsert i anledning serien og platen mottok gull for over 25.000 solgte eksemplarer.

1. februar 2006 takket vokalist Viggo Sandvik for seg etter nesten 25 år i bandet. Årsaken var et stadig større problem med tinitus og med hørselen generelt. På den samme pressekonferansen presenterte Vazelina sin nye vokalist, Kjetil Foseid fra Kongsvinger.

Eldar Vågan var i fjor høst med i tv-programmet ”Hver gang vi møtes” på TV2.

Vazelina Bilopphøggers 2017 er: Kjetil Foseid, Jan Einar Johnsen, Eldar Vågan og Arnulf Paulsen. I tillegg har bandet med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.

Videoer

Programinformasjon

KONSERTER

18.00: Dørene åpnes

• 00.00: Halvdan Sivertsen
• 00.00: Kari Bremnes
• 00.00: Tungtvann

-Aldersgrense: Anbefalt nedre aldersgrense er 12 år på konsertene.
NB! Alle under 18 år MÅ ha med seg en verge som må være 25 år eller mer.
Hverken verge eller den mindreårige kan nyte alkohol. Brudd på dette vil vøre til bortvisning.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!

BAKgårdsmarked

10.00 – 16.00: Marked er åpent med 40-50 utstilliere (gratis inngang)

  • Møt BAKgårdskattene Mirre og Max

KONSERTER

18.00: Dørene åpnes

• 00.00: Ida Maria
• 00.00: Jule Bergan
• 00.00:
• 00.00: Ina Wroldsen

– Aldersgrense: 18 år på konsertene. Markedet er det ingen aldersgrense.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!

BAKgårdsmarked

10.00 – 16.00: Marked er åpent med 80-90 utstilliere (gratis inngang)

  • Masse aktiviteter på torget for store og små.
  • Møt BAKgårdskattene Mirre og Max

KONSERTER

11.00 – 13.00: Familiekonserter
• 11:30:
• 12.30:

18.00: Dørene åpnes 

• 00.00:
• 00.00:
• 00.00: Gavin DeGraw
• 00.00: ZOO

-Aldersgrense: 18 år på konsertene på kvelden
-Familiekonsert og BAKgårdsmarkedet er det ingen aldersgrense på.

NB! Endringer kan forekomme. Vi oppfordrer publikum til å være ute i god tid, da innslipp kan ta lenger tid enn tidligere år!