Nå kan du melde deg på markedet

Eventuell undertekst kommer her

Sekundær tittel eller liten ingress

Da er det mulig å melde seg på BAKgårdsmarkedet. I for kom det over 8.000 mennesker til Harstad sentrum for å gjøre gode kjøp, og vi fikk ikke plass til alle utstillerne som ønsket å vise seg fram. Vi anbefaler derfor utstillerne å være raske med å melde seg på tidlig, slik at dere blir en del av det beste markedet i Hålogaland!

Bilde: Renate Jensen [bilde]
BAKgårdsmarkedet har helt siden starten i 2009 vært en svært viktig og populær del av festivalen vår. I fjor var det altså venteliste med utstillere som ønsket seg plass i sentrum. Derfor har BAKgården i år bestemt oss for at vi skal gjøre området enda større, og markedet enda bedre.

– Vi tar i bruk en helt ny del av sentrum, nemlig parkeringsplassen foran Harstad kino, som også er bakgården til Sparebank1 Nord-Norge. Dette området er større enn bakgården, og vi får dermed plass til flere utstillere. I tillegg vil vi selvfølgelig både Strandgata, Rikard Kaarbøs gate og torget – som i fjor og årene før – bli fylt opp med utstillere fra både fjern og nær, sier festivalsjef Jan Santocono.

Ved å flytte bodene som tradisjonelt har vært inne på selve festivalarenaen i bakgården, får BAKgården mulighet til å arrangere en familekonsert med MGP Jr. i år, samtidig som festivalen får bedre tid til lydprøver og forberedelser på scenen til de store artistene som skal spille lørdag kveld.

Selv om markedsansvarlig Ellen Eliseussen er spent på hvordan det nye området vil bli tatt i mot av de trofaste utstillerne, er hun glad for at det blir plass til flere markedsboder enn i fjor.

Kart Torget [bilde]
– Det er jo aldri hyggelig å måtte avvise utstillere som har lyst til å komme til Harstad for å selge varene sine, men det måtte vi både i fjor og forfjor. Med dette grepet ligger alt til rette for at årets markedet blir større og bedre enn noen gang, sier Eliseussen.

Selv om deler av markedet altså blir på et nytt område lover festivalen at den gode bakgårdsstemningen skal ivaretas også i år.

– Selv om vi gjør endringer, er vi opptatt av å bevare sjelen til BAKgården. Den gode stemninga. Vi skal gjøre det like intimt og flott i den nye bakgården, samtidig som vi legger enda mer til rette for utstillerne. Vi går blant annet til innkjøp av 20 nye telt som utstillerne får mulighet til å leie til en særdeles gunstig pris, sammenlignet med andre markeder, sier produsent Børge Hoseth.

NB: Påmeldingsskjemaet finner du ved å trykke her.

[bilde]