HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Nytt album fra Sondre Lerche, 1. april 2022

Sondre Lerche slipper endelig nytt album – Avatars of Love!

Albumet har allerede første dag høstet flere 6-ere fra anmelderne, og DU kan oppleve multikunstneren Sondre Lerche i Bakgården lørdag 20. august 2022! 

Kjøp billetter her…

AVATARS OF LOVE
Mindre enn to år etter utgivelsen av kritikerroste «Patience», er Sondre Lerche allerede tilbake med dobbeltalbumet «Avatars Of Love». Platen er resultatet av den mest intense og eksplosive prosessen i Lerches karriere — et hektisk og innholdsrikt år i flytsonen. «For meg handler denne platen om å stå helt alene for første gang, midt i livet. Albumet ble til i en periode preget av lite søvn og mye bevegelse. Jeg følte meg kaotisk, sulten og splittet. Sangene dras ofte i helt motsatte retninger i søken etter spenning, frihet, distraksjon. Og det er teksten som drar, og setter premissene,» sier Lerche.

ÅRETS BESTE
Førstesinglen, 10-minutter lange «Dead Of The Night» bar majestetisk bud om at noe nytt var i emning, ikke minst fra tekstforfatteren Lerche. Dagsavisen anmeldte den til 6/6 og meldte at «en av årets lengste sanger er også en av årets beste», mens Bergens Tidende kalte den «et beist av en låt» og slo fast at det var Lerches beste så langt. Den betydelig kortere og mer fengende «Cut» fikk terningkast 5 i VG, etterfulgt av en elegant Brian De Palma-inspirert musikkvideo, filmet under en siste snarvisitt innom LA, for første gang siden Lerche flyttet hjem til Norge ved begynnelsen av pandemien.

VENDTE HJEM
«Å vende hjem, og å like så godt å komme hjem, kom veldig overraskende på meg. Det har føltes veldig verdifullt og trygt, og gitt meg rom til å være produktiv og aktiv på en annen måte enn jeg ser for meg hadde vært mulig i USA», innrømmer Sondre, som bodde i New York i tretten, og senere Los Angeles, i to år. De siste månedene har Lerche delt ytterligere tre låter fra «Avatars Of Love»; senest den umiddelbare sommerhit-kandidaten «Summer In Reverse», og tidligere i år atmosfæriske, selv-refererende «Turns Out I’m Sentimental After All» og det episk-romantiske tittelsporet, med hyllester og nikk til alle fra Taylor Swift til Drake, Snoop, og William Basinski, guruen bak ambient-mesterverket«The Disintegration Loops».

«Jeg merker at jeg har vært svært interessert i forskjellen på det performative og private, og hvordan de to overlapper. To elskende opptrer jo også ofte for hverandre, som jeg gjør på en scene for et publikum. Sangene handler ofte om å gjennomskue seg selv, først og fremst. Det er også dette temaet som ga meg albumtittelen og sangen som er platens naturlige midtpunkt. Og da ble det brått naturlig å ramse opp alle disse musikalske avatarene som har lindret meg før jeg fant ordene og musikken selv», forklarer Lerche.

Sondre Lerche har kanskje mer enn noen gang preget norsk musikkliv med overskudd og gjennomføringsevne siden han kom hjem i begynnelsen av pandemien. Minneverdige strømmekonserter og nærmere 100 soloshow over hele landet, i tillegg til flere svært elegante og scenisk ambisiøse filmede konsertforestillinger — kort sagt; kreative løsninger på de fleste av nedstengningens utfordringer i kombinasjon med stor formidlingsglede. Det var kanskje derfor Dagens Næringsliv ved utgangen av 2020 utnevnte Lerche til «årets viktigste artist», mens «Patience».-albumet stod igjen som et av årets mest kritikerroste med bl.a. tre Spellemannpris-nominasjoner. Låten «Why Would I Let You Go» ble av 70 norske musikkjournalister også kåret til årets beste låt i 2020.

««Patience» var nok albumet jeg alltid drømte om å lage, mens «Avatars Of Love» føles som platen jeg aldri trodde jeg kunne lage. Det å kjenne en helt ny presisjon i diktningen, at det inderlige ikke går på bekostning av fantasien eller leken, og at det dypt personlige ikke trenger å gjøre verden liten, var veldig stort for meg. Da tenker jeg kanskje særlig på sanger som «Dead Of The Night» og «Guarantee That I’d Be Loved», som også beveger seg utenfor mitt eget perspektiv og min egen opplevelse».

FLERE GJESTESPILL
For første gang i Lerches produksjon inneholder platen flere gjestespill fra rundt om i verden, med bidrag fra japanske CHAI, det eksperimentelle harpeikonet Mary Lattimore, Dirty Projectors-sanger Felicia Douglass, brasilianerne Ana Müller og Rodrigo Alarcon, i tillegg til vår egen AURORA, som er med på å avslutte albumet i det eksistensielle kjærlighetsdramaet «Alone In The Night», som setter ord på både dypt begjær og muligheten for å miste seg selv eller den man elsker til demens.

DOBBELTALBUM
«Et sentralt tema som har blitt tydelig for meg underveis er kampen, eller kollisjonen, mellom behovet for å kjenne total uavhengighet, en slags altoppslukende kunstnerisk frihet, og ønsket om kjærlighet og nærhet. Denne platen rommer dette spranget, og alle de motstridende driftene, eller fantasiene om hva livet kan brukes til. Det er kanskje derfor det bare måtte bli et dobbeltalbum», ler Lerche, som ikke er blind for det paradoksale i å slippe et 86 minutter langt album fylt av flere låter som drøyer mot 10-minutters-merket midt i den nådeløse strømme-æraen, der lytteren og verden tilsynelatende har mindre patience enn noen gang.

«Jeg trodde stadig låtene var ferdige, men så blomstret det plutselig nye vers som utvidet bildet. Det var så befriende. Og dette mer åpne, dvelende formatet har gitt låtene pusterom og plass til helt andre musikalske uttrykk, som jeg tidligere aldri har maktet å finne plass til i mine sanger. Det føles virkelig som livets album for meg. Jeg prøvde å dele det opp i to separate plater, men det føltes for ryddig og uærlig».

EGEN KUNSTUTSTILLING
«Avatars Of Love» markeres med en egen kunstutstilling av arbeider kunstner Nikolai Torgersen har tegnet i forbindelse med utformingen av omslaget og det visuelle uttrykket bak albumet. Åpningen skjer på Kulturhuset i Bergen 31. mars, og utstillingen står til 24. april. Alle verkene skal auksjoneres kort og inntektene doneres til veldedige formål.

I april spiller Sondre Lerche en kort soloturné i Europa, mens mai tilbringes på veien i USA. Til sommeren er han tilbake i Norge med sitt faste band, som skal besøke flere festivaler, men viktigst av alt – han står på scenen vår i Bakgården lørdag 20. august 2022!

Kjøp billetter her…

Les mer om andre artister her: www.bakgaarden.no

Andre Nyheter

Return Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Return // Lørdag 18. november

RETURN kommer til Arena Nord-Norge med sitt forrykende juleshow Jingle Balls! Vi lover allsang og rocka julesanger fra andre artister!

Hagle kommer til Bakgården LIVE Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Hagle // Lørdag 21. oktober

HAGLE kommer for å lage fest! Og festmusikk kan de to karene fra Indre Østfold. De fikk faktisk Spellemannprisen i 2021 I kategorien festmusikk.

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner // Lørdag 11. november

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Endelig legger han ut på turné i nord og inntar Arena Nord-Norge lørdag 11. november!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet