Admiral P

Fra BAKgården år 2016

AdmiralP er klar for å snakke litt med BAKgården

Siden gjennombruddet i 2011 har Admiral P herjet på de norske hitlistene. Nå er han klar for å spre gode vibber under BAKgården 2016.
Mandag 24. november slapp han endelig sitt debutalbum Selvtillit og Tro, til strålende kritikker:

– Etter første låt på skiva er all tvil feid til side; Norge har fått en reggaeartist som høres autentisk ut, som skriver gode låter, og takler flere reggaesjangre. Nå er det ingen grunn til ikke å tro på norgesherredømme for Admiral P, skrev bransjebladet gaffa.no.

I dag er det altså klart at admiralen er klar til å spre gode vibrasjoner i landets feteste BAKgård.

– Jeg leter bestandig etter gode vibber og god stemning, sier Philip Boardman, som admiralen egentlig heter, i et portrettintervju med Aftenposten. I Harstad finner han den garantert  i Hålogalands feteste festival.

Admiral P. fikk sitt store gjennombrudd da han slapp ep-en Jobber Overtid, som inneholdt monsterhiten Snakke litt. Låta ble nominert til en Spellemannpris og solgte til 13xplatina. Siden har hitene fulgt som perler på en snor, med låter som Spinnvill, Kallenavn, Skakke Gi opp og Engel ft. Nico D som alle har gjort seg fortjent til platinatrofeer i søkk og kav.

Festivalsjef Jan Santocono er naturlig kokfornøyd med også denne bookingen.

– Admiral P skal delta på tv-suksessen Hver gang vi møtes i vår, og det vil ikke forbause meg om det er nettopp admiralen som kommer til å stå igjen som den store profilen, med de tøffeste versjonene, etter denne sesongen, slik f.eks. OnklP gjorde etter forrige sesong av tv-programmet.

Fakta: Admiral P.

Heter egentlig Philip Boardman og har herjet de norske hitlistene siden gjennombruddslåta Snakke litt ble gitt ut i 2011.
Ga ut sitt debutalbum Selvtillit og Tro i november.
Vant MTV-prisen for Best Nordic Act i 2014
Vokste opp i Zambia, men flyttet til Norge som 13-åring.
Har siden 1999 spredd reaggemusikk gjennom utallige spillejobber på klubber og festivaler.
Admiral P blander reagge med roots, dancehall, rubb a dubb, ska, rock steady og jazz til en helt unik miks.
Er klar for BAKgården 2016, som går av stabelen i Harstad 18.-20.-august.