DumDum Boys

Fra BAKgården år 2016

Norges desidert beste rockeband gjennom 30 år, DumDum Boys, er klare for BAKgården 2016.

Gjett om vi gleder oss til dette gjensynet. Konserten i 2012 beviste for alle at det heller ikke finnes piller mot møkkete rock.

Og det er en særdeles viril og potent rockemaskin som kommer tilbake til Harstad, fire år etter at de erobret publikum i BAKgården.

– Prepple synger med samme glød som vi husker fra glansdagene. Bandet er potte tett og har et fraspark som er like spenstig som tidlig på 90-tallet, skriver Adresseavisen.

Festivalsjef Jan Santocono er naturlig nok strålende fornøyd med bookingen av bandet som regnes som det største av De fire store i norsk rock.

– DumDum Boys er Norges beste band. Det har de vært gjennom 30 år. Egentlig ønsket vi å booke bandet året etter at de  holdt en fantastisk konsert i Bakgården i 2012, men selv om både publikum og vi har ønsket å få bandet tilbake, har det ikke klaffet før nå, sier Santocono.

Med udødelige slagere som Splitter Pine, Englefjes, Stjernesludd, Metallic Hvit, Enhørning, Tyven Tyven, Ikke faen, Brændevin, Møkkamann og 10.000 mil, for å nevne noen få låter, har kvartetten fra Trondheim en enorm katalog med sanger som er gått inn og blitt en del av vår nasjonale sangskatt. Det blir garantert allsang fra første strofe, og like sikkert er det at det kommer til å koke i landets vakreste Bakgård!

Fakta: DumDum Boys

  • Består av Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum og Sola Johnsen.
  • Oppstod i 1979 under navnet Wannskrækk, men skiftet navn til DDB i 1985
  • Ga ut sitt første album, Blodig Alvor, i 1988. Gjennombruddet kom i 1989 med skiva Splitter Pine. Har gitt ut totalt 10 studioalbum. I høst slapp bandet to nye låter, til strålende kritikker.
  • Har fått 7 Spellemannpriser og Alf Prøysens ærespris.
  • De headlinet BAKgården i 2012 og ga en uforglemmelig konsert. Er klare for BAKgården 2016