Lars Vaular

Fra BAKgården år 2016

Han har vunnet tre Spellemannpriser så langt i karrieren og har i løpet av det siste året gitt ut tre minialbum som alle har høstet strålende kritikker.

I fjor ble han kåret til «Årets liveartist» og fikk i tillegg selve P3-prisen under «P3 Gull». Han har vunnet tre Spellemannpriser så langt i karrieren og har i løpet av det siste året gitt ut tre minialbum som alle har høstet strålende kritikker. Nå er han klar til å sette fyr på BAKgården-publikummet.

Festivalsjef Jan Santocono er i fyr og flamme over at Vaular nå kommer til Harstad i august. Han ble «nyfrelst» da han så Lars Vaular opptre på en festival i fjor sommer og bare måtte booke bergenseren til BAKgården 2016.

– Opp gjennom årene har vi gang på gang erfart at rapperne leverer fabelaktige konserter under BAKgården. Det er nok å nevne for eksempel OnklP og slekta i fjor, Vinni og The Vagabonds i 2011, MadCon i 2010, for ikke å snakke om den fantastiske konserten med Carpe Diem i 2013. Lars Vaular leverte en fabelaktig konsert i Tromsø i fjor, og jeg gleder meg allerede til å se han i BAKgården, sier Santocono.

Og det var ikke bare Santocono som lot seg imponere av live-opptredenen til Vaular i fjor. Etter konserten på Øya-festivalen mente Dagsavisens anmelder at Lars Vaular «er vel den eneste som kan utfordre Karpe Diem når det kommer til gjennomslag i norsk rap. Han har en knakende god katalog bak seg og leverte Øyas høydepunkt i sommer».

Vaular debuterte som soloartist i 2007, og ga i tur og orden ut albumene La Hat – Et nytt dagslys (2007), D’e glede (2009), Helt om natten, helt om dagen (2010) og Du betyr meg (2011), som resulterte i hele tre Spellemannpriser i klassen hip-hop! I det siste året har han gitt ut albumtrilogien 666 Alt, 666 GIR og 666 MENING, og har med det befestet sin posisjon som en av landets viktigste artister.

På nyåret i 2016 ble han også nominert til hele fire Spellemann-priser for denne trilogien, nærmere bestemt i kategoriene «Årets Urban», «Årets Album», «Tekstforfatter», samt at også produsent Frode Kvinge Flatland ble nominert for sitt arbeid på platene i kategorien «Årets Produsent». Det er med andre ord en artist på høyden av sine kreative krefter vi har med å gjøre her. Lars Vaular gjør som han vil, når han vil, uavhengig av sjanger eller kunstnerisk uttrykk.