Nico & Vinz

Fra BAKgården år 2016

Norges største musikkeksport siden A-ha kommer til BAKgården

De har danset både med julenissen og presidenten i USA, Barack Obama. Opptrådt med popprinsesse Taylor Swift. I august skal den norske superduoen Nico & Vinz sørge for at det koker i BAKgården.
–Vi har jobbet knallhardt for å få booket denne fabelaktige popduoen. Vi er derfor ekstra glade for at vi i dag kan fortelle at  Nico & Vinz kommer til årets festival. Det blir garantert en magisk stemning i Bakgården når disse to skal opptre for det beste publikummet i hele Norge, sier festivalsjef Jan Santocono.

Popduoen Nico & Vinz er på det nærmeste synonymt med hitgarantister. Med monsterhiter som One Song, In Your Arms, Am I Wrong og That’s how you know, har de herjet alt fra den prestisjetunge Billboard-lista i USA, via nummer 1.-plasseringer i Storbritannia, og topp ti plasseringer i over 20 land. Her hjemme ble de i år kåret til Årets Spellemann og fikk overrakt det prestisjetunge vandretrofeet av Kygo.

Duoen fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Am I Wrong i 2014, og har satset tungt i USA, der de har opptrådt på en rekke av de store talkshowene, deriblant David Lettermans «Late Show», The Ellen Degeneres Show og hos Jimmy Fallon.

­– Nico & Vinz er den største norske musikkeksportvaren siden A-ha, og vi er derfor utrolig stolte av at de kommer til Harstad og BAKgården. Vi har sagt at vi skal lage tidendes beste BAKgård, og med denne bookingen synes jeg vi allerede har et knallsterkt program: DumDumBoys, Madcon, Admiral P, Lars Vaular og legendariske Zoo. Og det kommer mer.  Folk kan glede seg, men bør allerede når skynde seg å kjøpe billetter. Vi har allerede solgt 4.000 billetter, og vi kommer til å selge ut festivalen i år også, sier produsenten i BAKgården, Børge Hoseth.

Bakgården i Harstad arrangeres 18.-20. august. I tillegg til festival fylles også byen opp med et marked, som i år blir større enn noen gang. I fjor trakk festivalen og markedet over 14.000 mennesker til sentrum av Harstad.