Oslo Ess

Kommer tilbake til BAKgården

Oslo Ess skal sparke ifra seg

De hardtspillende rockerne i Oslo Ess er tilbake til Harstad og Bakgården. Denne gangen som seg selv og uten OnklP ”på slep”.

I fjor satte de fyr på Bakgården da de opptrådte som De fjerne slektningene, sammen med rapperen Onkl P. I år skal trioen endelig opptre på egenhånd – på den feteste festivalen i Nord-Norge.

– Det er ikke så mange norske rockeband som greier å toppe VG-lista lenger, men det har Oslo Ess greid to ganger. Vi i BAKgården har bestandig hatt solide roceband på plakaten, som Åge Aleksandersen, Dum Dum Boys, Big Bang, Kaizers Orchestra, Sivert Høyem og Skambankt for å nevne noen. Vi er derfor både stolte og glade for at vi har sikret oss Oslo Ess til årets festival. De kommer til å sparke godt fra seg, sier festivalgeneral Jan Santocono.

Det går ei linje i norsk musikkhistorie fra DumDum Boys, som skal spille under Bakgården torsdag, til Oslo Ess, som står på scenen fredag. Begge startet opp som undergrunnsband med punkenergi og allsanglåter. DumDumBoys ble ”hele Norges” allerede i 1989, og har påvirket flere generasjoner av musikere. Som for eksempel Oslo Ess: – Dum Dum Boys er i en klasse for seg selv. Store forbilder  for oss og den største grunnen til at vi skriver på norsk, sier vokalist Åsmund Lande i et intervju med Trønderavisa.
Med utgangspunkt i en anonym tilværelse i Oslos undergrunn, har Oslo Ess de siste årene satt sitt preg på norske rockescener. Hard jobbing, enorme mengder livespilling og en sterk dedikasjon, mikset med musikalsk talent og glede, har ført gutta via Urørtfinalen til både Spellemann-nominasjon og altså hele to førsteplasser på VG-lista, Norges offisielle salgsliste.
Oslo Ess har med sin råhet og genuinitet bidratt til at punkrocken har nådd ut til et bredere publikum. Det hele startet med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko, som i 2011 smalt ned i norsk musikkliv med et nyskapende perspektiv på «norsk på norsk». Ærlige tekster og skitne gitarer som inviterer til fellesskap og hytting med neven – Oslo Ess oser real punkrock lang vei. Med sine tre foregående plater (Uleste Bøker og Utgåtte Sko, Verden På Nakken, Venner i Ryggen og Alle Hjerter Deler Seg), har den kreative gjengen i Oslo Ess høstet lovord, sanket skyhøye terningkast og skaffet seg en stadig voksende og dedikerte fanbase.
Bandets harde kjerne; Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og Peter Larsson, som oftest med Håvard Takle Ohr bak trommene, satte i 2012 uoffisiell norgesrekord med hele 210 konserter i løpet av ett år.

Det to år siden bandet ga ut sitt tredje album Alle Hjerter Deler Seg. 20 november i fjor slapp de singelen «Amerika» , mens bandets fjerde album, Konge uten ei krone, ble sluppet 5.februar, til strålende kritikker fra en samlet musikkpresse.

– Dette gleder vi oss virkelig til. Jeg er sikker på at konserten med Oslo Ess blir et høydepunkt under årets festival, og det sier ikke lite. Vi er nemlig veldig stolte av årets line up. Nico & Vinz, Madcon, Admiral P., Zoo, Lars Vaular, Oslo Ess og Dum Dum Boys er klare, og enda skal vi booke en stor headliner til. Folk gjør lurt i å sikre seg billetter, for å si det slik. Vi ble utsolgt i fjor, og jeg er rimelig trygg på at vi kommer til å bli utsolgt for billetter i år også, sier produsent Børge Hoseth.