Zoo

Fra BAKgården år 2016

Gjenforenes i BAKgården

Med monsterhiter som Evig Ung, Vent, ikkje legg på, Slogfunk og Linemor var de Norges heteste pop-band. Nå kommer originalbesetningen til  BAKgården og vi gleder oss til ville tilstander og garanterer høy allsangfaktor.

 – Dette har vi jobbet i mange år for å få til. Det å få samlet orginalbesetningen – de som slo gjennom på 1980-tallet – har ikke vært enkelt. Men nå, endelig, har vi fått det til. Det kommer til å bli et magisk gjensyn og gjenhør med ZOO, sier festivalsjef Jan Santocono.

Gruppa Zoo har røtter tilbake til 1960-tallet, men det var først med inntoget av Ketil Stokkan at bandet fikk luft under vingene og platekontrakter. Gjennombruddet kom i 1979 da de ga ut albumet Noregs heitaste, mens det virkelig tok av året etter med albumet Z på maken og sangen Evig ung. I 1981 etter ga de ut albumet Gaya, og sangen Vent, ikkje legg på førte til at bandet ble landets heteste band i noen år. Så ble det brått slutt.

– Vi slo opp i 1984. Det har ikke blitt så mange konserter etter det. Det er veldig mange og sterke følelser mellom oss. Har ikke helt vært den samme greia etter oppløsningen. sa Ketil Stokkan til Bodø Nu i fjor høst.

I løpet av de drøye 30 årene som er gått, har Zoo likevel gjort noen legendariske gjenforeningskonserter. Produsent Børge Hoseth i BAKgården var selv til stede på en konsert på Sortland for om lag 15 år siden.

– Stemningsmessig og allsangmessig er det faktisk en av de villeste klubbkonsertene jeg har vært på. Nordlendingene kan katalogen til ZOO, for å si det slik, og det er jeg sikker på at publikum i BAKgården også gjør. Dette kommer rett og slett til å bli en særdeles munter og hyggelig affære, sier Hoseth.

I løpet av karrieren hadde bandet hele 16 låter inne på Norsktoppen – den gangen det fremdeles var vanskelig å få låter der – ni av sangene nådde førsteplassen. Platene solgte både til gull og platina, og ZOO turnerte land og strand med en fet nightliner.

ZOO anno 2015 inkluderer fortsatt harstadværingen Ketil Stokkan på gitar og vokal, Sverri Dahl på tangenter og vokal, Trond Nyrud på saksofon, Rudi Høynes på trommer og Stig Andreassen på bass.