HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Ruben

Takk til vår
Diamantsponsor: 

Ruben vender tilbake til Bakgården i 2024

Ruben kommer til Bakgården 2024!

Han er blitt en av landets fremste artister. Nå kommer han tilbake til festivalen der det hele startet!

 

Vi i Bakgården tar en liten promille av æren for at bjarkøyværingen Ruben er en av landets mest bejublede popstjerner. Vi var nemlig den første festivalen som allerede i 2017 satte han på plakaten, før han i det hele tatt hadde gitt ut musikk. Og resten er, som de sier, historie.

– Det var på mange måter i Bakgården det begynte. Jeg hadde ikke engang sluppet låta «Walls», som ble min første store hit, selv om jeg fremførte den der. Måten jeg ble tatt imot av publikum i Harstad satte jeg stor pris på, uttalte Ruben selv i et intervju med lokalavisa Harstad Tidende.

Da hadde han drømt om å stå på nettopp scenen i Bakgården, og felte – etter eget utsagn – gledestårer da han fikk beskjed om at festivalen hadde booket ham.

1,3 millioner lyttere
Når Ruben nå kommer hjem til Bakgården og Harstad, er det en erfaren artist som skal opptre på scenen. Antall lyttinger på Spotify er én ting, han har 1,3 millioner månedlige lyttere (!), men enda viktigere for alle oss som skal på konsert – er at han har stått på de aller største konsert- og festivalscenene i landet. Og høstet strålende anmeldelser: Melankoli-kongen rocket Storsalen. Ruben får terningkast seks. En så ektefølt og dedikert artist med hjertet på utsiden av kroppen, skal en lete lenge etter i dagens musikkbransje, er noen av godordene Ruben har høstet fra anmeldere.

Spellemann
Ruben fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2018 med to Spellemannpris-nominasjoner og en nominasjon til årets nykommer i P3 Gull. Året etter vant han spellemannsprisen for Årets låt med sangen «Lay by me», som også herjet på hitlistene i Danmark, Finland og Sverige.

Da han i ga ut Ep-en «Animosity», ble den liggende i hele 32 uker på VG-lista og bekreftet at dette er en artist som er kommet for å bli. I tillegg til egne utgivelser har han samarbeidet og gitt ut låter med artister som Alan Walker, Emilie Hollow, Emma Steinbakken, og nå sist med Ina Wroldsen.

Historien
Ruben Markussen gikk på Stangnes videregående skole, før han flyttet til Rena for å studere musikkproduksjon ved Høgskolen i Innlandet. Derfra gikk turen til Los Angeles i noen måneder, der han var tilknyttet et Independent Artist-program ved Musicians Institute. De tre første låtene han ga ut var en trilogi som tok for seg egne erfaringer med psykisk helse og sosial angst.

Det unge talentet fra Bjarkøy har på kort tid befestet seg som et av Norges store pophåp med over 500 millioner streams. Samtlige hitsingler har plassert seg i spillelistene til svært mange – både i og utenfor fedrelandet. Til tross for en relativt kort karriere har Ruben allerede virkelig smakt på suksessen – 1 Spellemannspris for årets låt og 4 nominasjoner. Med mer enn 1.000 dager på Norges Spotify Topp 50 liste har han virkelig etablert seg. Talentet har også samarbeidet med norske tungtvektere som Kygo, Alan Walker & Arif. Liveshowet Ruben kommer med er utarbeidet over flere år og holder høyt nivå. I 2023 slapp han endelig sitt debutalbum.

– Gjør deg klar til å ta hjertelig imot «vårres» kar: Ruben.  Både han og vi gleder oss til konserten i  Bakgården i 2024. Vår oppfordring er klar:  Sikre deg og dine venner billetter nå, for denne kvelden blir en nordnorsk maktdemonstrasjon av hva «Vårres karra» får til.

Følg med på våre nettsider www.bakgaarden.no for nyheter og flere artistlanseringer til Bakgården 2024.

Kjøp billetter HER!

 

Andre artister

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer til Bakgården i 2024 16. aug. 2024

Åge og Sambandet kommer til Bakgården 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer! Det blir garantert en kveld for historiebøkene når Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille i Bakgården - for ...
Sondre Justad kommer til Bakgården 2024 15. aug. 2024

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024!

Det kommer garantert til å rive i hjertet når fenomenale Sondre Justad igjen står på scenen i Bakgården.  Det blir allsang. Det blir tårer og ...
Adam Douglas kommer til Bakgården 2024 16. aug. 2024

Adam Douglas er klar for Bakgården 2024!

Adam Douglas kommer til Bakgården Bakgården serverer en musikalsk godtepose når selveste Adam Douglas kommer til festivalen i 2024!
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet