Sølvsponsor LO Stat

– Sammen er vi sterke

«Sammen er vi sterke» heter det fra fagbevegelsen. Derfor er LO stolt BAKGÅRDEN-sponsor. 

Synliggjøring på en positiv måte, mener LO Stat om sitt forhold til BAKgården.

– Harstad profileringspools visjon «Seire ved å dele» mener vi er i samme gate som fagbevegelsens slagord «Sammen er vi sterke». Vi ønsker å spille på lag, og det mener vi at vi får vist gjennom å være stolt sponsor til BAKGÅRDEN, sier LO Stats distriktssekretær i Troms og Finnmark, Anne Birgit Nilsen.

Hun legger til at LO benytter festivaldagene i august til å arrangere fagkurs for medlemmer, med mulighet for å vinne festivalpass. I tillegg er LO på plass med stand under bakgårdsmarkedet for å markedsføre hva organisasjonen står for.

– BAKGÅRDEN eies av mange bedrifter i fellesskap, og den drives i stor grad av frivillige. Som fagforening ønsker vi å jobbe sammen med disse for at BAKgården fortsatt skal være landets kuleste festival, sier Nilsen.

LO Stat bruker i hovedsak sine midler til fagkurs og skolering av tillitsvalgte, oppfølging av medlemmer og solidaritetsarbeid i inn- og utland, men ønsker også å støtte kulturtiltak. Notodden Bluesfestival har i mange år hatt LO som hovedsponsor, og hos Parkenfestivalen i Bodø er LO inne på sponsorsiden. Da Anne Birgit Nilsen mente det var på sin plass å støtte et lokalt tiltak også i de nordligste fylkene, falt valget på BAKGÅRDEN.

-Vi ble sølvsponsor for BAKGÅRDEN i 2017, og vi tegnet da en avtale for ett år. Tilbakemeldingene fra fjorårets tilstedeværelse var så positive at det i år ble signert en ny sponsoravtale med BAKGÅRDEN. Denne gang for to år. Sammen er vi sterke!

LO Stat er hovedsammenslutning for 19 ulike fagforbund i statlig sektor. Dette betyr at det er LO Stat som forhandler lønn og andre vilkår for ansatte i blant annet Forsvaret, Politiet, NAV, skatteetaten, sykehusene, vegvesenet, universitetene og Bufetat.

SPILLER PÅ LAG: 19 ulike fagforbund spiller på lag med BAKgården. Her representert (f.v.) ved Gunnar Eilertsen (FLT Statens Vegvesen), Charles Hansen (NTL UiT Norges arktiske universitet), Svein Inge Myhre (FLT Statens Vegvesen), Mona Olafsen (FO), Gjert Risbøl (NTL Forsvaret), Asbjørn Abelseth (NOF Forsvaret), Anne Birgit Nilsen (LO Stat), Kari Knardahl (NOF Forsvaret), Solveig Hansen (FLT Statens Vegvesen), Gull-Britt Johnsen (FLT Statens Vegvesen), Tom Inge Nilsen (NTL NAV Pensjon), Kine Aaseth (NTL Forsvaret) og Trond Opdahl (NOF Forsvaret). Foto: Øivind Arvola