HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Slik blir det en «grønn» festival

Hurtigtesting og sjekk av koronapass før innslipp skal gjøre Bakgården til en trygg og fin opplevelse for alle!

Når Kari Bremnes åpner årets festival torsdag 19. august er det foran et publikum og frivillige som alle har et grønt koronapass i lomma. 

Annerledes

– Vi sjekker alle, også våre egne frivillige, før de får lov til å komme inn på det nye festivalområdet i Havnegata. Det betyr at publikum og frivillige enten er vaksinerte eller har en ny, negativ hurtigtest som gjør at koronapasset lyser grønt. Når vi i tillegg vet at det ikke er rapportert om et eneste smitteutbrudd i etterkant av noen av festivalene som er gått av stabelen i sommer, så er vi rimelig sikre på at også Bakgården blir et trygt arrangement for vårt fantastiske publikum. 

Årets festival blir annerledes også på andre måter. Publikum vil bli delt inn i kohorter á 500 personer med egne toalettområder og egne barer. Disse kohortene vil bli fylt opp etter «førstemann-til-mølla-prinsippet». Det betyr at skal du være i samme kohort som dine venner, må du komme samtidig. Og kommer du sist, ja da må du oppholde deg i den bakerste kohorten. Når du går inn i en kohort skal du scanne en QR-kode og registrere deg, slik at det blir lettere å drive smittesporing dersom det blir nødvendig.

Kohorter og bordservering

Regjeringen har besluttet at vi ikke går til trinn 4, men holder oss i trinn 3 i gjenåpningsplanen. Det betyr at det blir bordservering under årets festival. Det betyr at publikum må holde seg på sine plasser, bestille mat og drikke via en QR-kode, som du gjør på restauranter, og så kommer en av våre fantastiske Bakgårdshelter til bordet med din bestilling.

Regjeringen og FHI sier følgende om vårt arrangement: På arrangementer som benytter koronasertifikat behøver ikke beskyttede holde avstand til personer i samme følge, med mindre disse er ubeskyttet og i risikogruppe. Mer info om dette finnes på Regjeringen.no

Kravet om kohorter er årsaken til at Bakgården i år har flyttet festivalområde. Vi stod for det meste av servering, organisering og rigg av området da det store Glød-arrangementet, som samlet 12.000 publikummere, ble gjennomført, så vi kjenner området. Men mye er likevel nytt for oss. Vi håper derfor at publikum vil være med på å gjøre disse dagene til en fest som vi vil huske lenge. Vi ber deg derfor om følgende:

  • Kom tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe kvelden sammen med. 
  • Hold deg i din kohort, hold avstand og bruk håndsprit.
  • Ta godt vare på de frivillige – de jobber dugnad for at du skal kunne gå på festival. De fortjener et stort smil og en stor takk!
  • Følg vaktenes anvisninger – de er der for å ivareta din sikkerhet. 

Og som vanlig: Er du syk – hold deg hjemme. 

Slik kommer du inn på festivalområdet

Slik gjør du det når du skal inn på festivalen: 

Sørg for at du har grønt lys i koronasertifikatet. 

Grønt sertifikat får du dersom:  

  • Du har gjennomgått covid-19 sykdom siste 6 mnd.
  • Du har tatt første koronavaksine for minst tre uker siden, eller er fullvaksinert.
  • Du har tatt en negativ hurtigtest som er maks 24 timer gammel.

Dersom du må hurtigteste deg for å komme inn på festivalen, kan du gjøre dette gratis. I samarbeid med Avonova Helse setter Bakgården opp en teststasjon ved Torget. Du må forhåndsbestille time. Informasjon og lenke til denne timebestillinga vil billettkjøperne våre få i en epost.

Åpningstider teststasjon: 

  • Torsdag: 10.00 – 18.00
  • Fredag: 10.00 – 18.00
  • Lørdag: 10.00 – 18.00.

PS: Det tar bare noen sekunder å ta selve testen. Du trenger ikke å vente ved teststasjonen på svaret. Resultatet finner du Helsenorge-appen etter maksimalt én time.

Koronasertifikatet finner du i Helsenorge-appen. (https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/)

Ikke koronapass-sjekk på FamilieBakgården

Vi gjør oppmerksom på at det ikke kreves hurtigtest eller forevisning av koronapass til vårt publikum som skal inn på FamilieBakgården lørdag formiddag. 

I stedet for å hurtigteste de minste, reduserer vi heller antallet som slipper inn på festivalområdet vårt. Det betyr at kohortene fylles med 200 store og små publikummere i stedet for 500. Også her gjelder først til mølla-prinsippet når det gjelder å fylle opp de ulike kohortene. Kom derfor tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe tiden sammen med. 

Andre Nyheter

Return Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Return // Lørdag 18. november

RETURN kommer til Arena Nord-Norge med sitt forrykende juleshow Jingle Balls! Vi lover allsang og rocka julesanger fra andre artister!

Hagle kommer til Bakgården LIVE Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Hagle // Lørdag 21. oktober

HAGLE kommer for å lage fest! Og festmusikk kan de to karene fra Indre Østfold. De fikk faktisk Spellemannprisen i 2021 I kategorien festmusikk.

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner // Lørdag 11. november

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Endelig legger han ut på turné i nord og inntar Arena Nord-Norge lørdag 11. november!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet