HARSTAD 17. - 19. AUGUST 2023

Slik blir det en “grønn” festival

Hurtigtesting og sjekk av koronapass før innslipp skal gjøre Bakgården til en trygg og fin opplevelse for alle!

Når Kari Bremnes åpner årets festival torsdag 19. august er det foran et publikum og frivillige som alle har et grønt koronapass i lomma. 

Annerledes

– Vi sjekker alle, også våre egne frivillige, før de får lov til å komme inn på det nye festivalområdet i Havnegata. Det betyr at publikum og frivillige enten er vaksinerte eller har en ny, negativ hurtigtest som gjør at koronapasset lyser grønt. Når vi i tillegg vet at det ikke er rapportert om et eneste smitteutbrudd i etterkant av noen av festivalene som er gått av stabelen i sommer, så er vi rimelig sikre på at også Bakgården blir et trygt arrangement for vårt fantastiske publikum. 

Årets festival blir annerledes også på andre måter. Publikum vil bli delt inn i kohorter á 500 personer med egne toalettområder og egne barer. Disse kohortene vil bli fylt opp etter «førstemann-til-mølla-prinsippet». Det betyr at skal du være i samme kohort som dine venner, må du komme samtidig. Og kommer du sist, ja da må du oppholde deg i den bakerste kohorten. Når du går inn i en kohort skal du scanne en QR-kode og registrere deg, slik at det blir lettere å drive smittesporing dersom det blir nødvendig.

Kohorter og bordservering

Regjeringen har besluttet at vi ikke går til trinn 4, men holder oss i trinn 3 i gjenåpningsplanen. Det betyr at det blir bordservering under årets festival. Det betyr at publikum må holde seg på sine plasser, bestille mat og drikke via en QR-kode, som du gjør på restauranter, og så kommer en av våre fantastiske Bakgårdshelter til bordet med din bestilling.

Regjeringen og FHI sier følgende om vårt arrangement: På arrangementer som benytter koronasertifikat behøver ikke beskyttede holde avstand til personer i samme følge, med mindre disse er ubeskyttet og i risikogruppe. Mer info om dette finnes på Regjeringen.no

Kravet om kohorter er årsaken til at Bakgården i år har flyttet festivalområde. Vi stod for det meste av servering, organisering og rigg av området da det store Glød-arrangementet, som samlet 12.000 publikummere, ble gjennomført, så vi kjenner området. Men mye er likevel nytt for oss. Vi håper derfor at publikum vil være med på å gjøre disse dagene til en fest som vi vil huske lenge. Vi ber deg derfor om følgende:

  • Kom tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe kvelden sammen med. 
  • Hold deg i din kohort, hold avstand og bruk håndsprit.
  • Ta godt vare på de frivillige – de jobber dugnad for at du skal kunne gå på festival. De fortjener et stort smil og en stor takk!
  • Følg vaktenes anvisninger – de er der for å ivareta din sikkerhet. 

Og som vanlig: Er du syk – hold deg hjemme. 

Slik kommer du inn på festivalområdet

Slik gjør du det når du skal inn på festivalen: 

Sørg for at du har grønt lys i koronasertifikatet. 

Grønt sertifikat får du dersom:  

  • Du har gjennomgått covid-19 sykdom siste 6 mnd.
  • Du har tatt første koronavaksine for minst tre uker siden, eller er fullvaksinert.
  • Du har tatt en negativ hurtigtest som er maks 24 timer gammel.

Dersom du må hurtigteste deg for å komme inn på festivalen, kan du gjøre dette gratis. I samarbeid med Avonova Helse setter Bakgården opp en teststasjon ved Torget. Du må forhåndsbestille time. Informasjon og lenke til denne timebestillinga vil billettkjøperne våre få i en epost.

Åpningstider teststasjon: 

  • Torsdag: 10.00 – 18.00
  • Fredag: 10.00 – 18.00
  • Lørdag: 10.00 – 18.00.

PS: Det tar bare noen sekunder å ta selve testen. Du trenger ikke å vente ved teststasjonen på svaret. Resultatet finner du Helsenorge-appen etter maksimalt én time.

Koronasertifikatet finner du i Helsenorge-appen. (https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/)

Ikke koronapass-sjekk på FamilieBakgården

Vi gjør oppmerksom på at det ikke kreves hurtigtest eller forevisning av koronapass til vårt publikum som skal inn på FamilieBakgården lørdag formiddag. 

I stedet for å hurtigteste de minste, reduserer vi heller antallet som slipper inn på festivalområdet vårt. Det betyr at kohortene fylles med 200 store og små publikummere i stedet for 500. Også her gjelder først til mølla-prinsippet når det gjelder å fylle opp de ulike kohortene. Kom derfor tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe tiden sammen med. 

Andre Nyheter

HIGHASAKITE Bakgården 2023 19. aug 2023

HIGHASAKITE til Bakgården 2023

Våre norske, fantastiske superstjerner i HIGHASAKITE spilte nylig en helt rå konsert for Bakgården LIVE. Gikk du glipp av den? Frykt ikke – du får en ny sjanse når bandet returnerer til neste års Bakgårdsfestival lørdag 19. august!

Vinni Bakgården 2023 18. aug 2023

Vinni til Bakgården 2023

Endelig får vi selveste Vinni til Bakgården – med gamle slagere, ny musikk og en av det siste årets største hits i ermet! Vær klar til Bakgården fredag 18. august 2023!

Lukas Graham til Bakgården 2023 17. aug 2023

Lukas Graham til Bakgården 2023

Lukas Graham – Den danske internasjonale popstjernen og hitmakeren bak «7 Years»kommer til Harstad og Bakgården torsdag 17. august!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet