HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Snart er det klart for Bakgården!

Kjære festivaldeltaker! Det er snart to år siden forrige gang vi kunne invitere verdens beste publikum til festival. Siden jubeldagene i 2019 er mye endret, også for Bakgården. 2021-utgaven av festivalen vil bli annerledes. Under følger nyttig informasjon om årets festival. I tillegg finner du mer informasjon om festivalen på våre nettsider

 

Kjære festivalpublikum!

Vi gleder oss veldig til å se dere under Bakgården 2021. Som alle vet er vi i en spesiell situasjon som fører til at vi må gjøre en del tilpasninger for å få gjennomført årets festival. 

Vi beklager ulempene dette vil medføre for deg, men vit at Bakgården følger alle myndighetspålagte restriksjoner når det gjelder smittevernhensyn. I de fleste tilfeller strekker vi oss også lenger enn det myndighetene anbefaler, alt for at arrangementet skal være så sikkert som mulig.

Om lag 70 prosent av vårt publikum er allerede vaksinerte. De resterende skal hurtigtestes for å komme inn på området. At dette er et utendørsarrangement gjør også at det er lavere risiko for smitte.

Vi oppfordrer vårt publikum til å følge vanlige smittervernregler når dere kommer på festival.  Vi legger til rette for at du som publikummer skal få en fin, men litt annerledes festivalopplevelse. Vi ber deg derfor allerede nå om å lese vedlagt informasjon. I tillegg vil vi komme med mer detaljert informasjon til våre billettkjøpere når vi nærmer oss gjennomføring.

Grønt lys i Koronasertifikatet

 • For å komme inn på festivalen må du vise et grønt koronasertifikat. Det gjelder for alle: Frivillige og festivalpublikummere, så vel som artister og teknisk crew.
 • Grønt lys i koronasertifikatet får du dersom du har fått første dose før 29. juli og skal på festivalen torsdag; 30. juli dersom du skal inn på fredag; eller 31. juli dersom du har billett til lørdag.
 • Er du fullvaksinert eller er immun etter å ha gjennomgått Covid-19-sykdom, har du selvfølgelig også grønt lys i koronasertifikatet.
 • Koronasertifikatet lyser også grønt dersom du har en negativ hurtigtest som ikke er eldre enn 24 timer.

Hurtigtest 

 • Bakgården vil, sammen med helsepersonell fra Avonova, tilby gratishurtigtest i Harstad sentrum til alle som ikke har fått første vaksinedose.
 • Dersom du ikke er vaksinert og skal inn på området flere dager, må du teste deg flere ganger siden hver hurtigtest gir grønt lys i koronasertifikatet i kun 24 timer.
 • Du kan bestille hurtigtest-time på forhånd. Vi vil komme med informasjon om hvor du kan gjøre dette når det nærmer seg festival.
 • Teststasjonen vil være lokalisert på torget i Harstad sentrum og vil være i drift fra torsdag 19. august kl. 10.00.
 • Husk: Du er selv ansvarlig for at koronasertifikatet ditt lyser grønt. Dette vil bli sjekket før du får hentet ut armbåndet ditt.
 • Vær oppmerksom på at det kan gå en time fra du har tatt hurtigtesten til koronasertifikatet lyser grønt.

Koronasertifikat

I lenken finner du koronasertifikatet ditt på Helsenorge.

Lenke til koronasertifikat

Vi anbefaler alle å laste ned appen fra Helsenorge og ha denne klar når du skal hente ut armbåndet ditt.

Festivalområde

 • På grunn av smittevernhensyn ser vi oss nødt til å flytte festivalområde. Årets festival vil bli arrangert på den store parkeringsplassen ved UiT i Havnegata (tidligere Høgskolen i Harstad).
 • Området vil bli delt inn i kohorter á 500 publikummere. Hver kohort vil ha et eget toalettområde og egne barer.

Regjeringens gjenåpningsplan

 • De ulike nivåene og tidshorisonten i Regjeringens gjenåpningsplan gjør at vi planlegger for to ulike scenarier på vårt nye område.
 • Dersom vi fremdeles er i Trinn 3 i regjeringens gjenåpningsplan blir det bord og benker til samtlige publikummere. Det blir også sitteplass til 2.000 personer fordelt i fire kohorter.
 • Mat og drikke skal da bestilles og betales via en egen app/QR-kode, og din ordre blir fraktet til bordet.
 • 12. august vil regjeringen avgjøre om vi går til Trinn 4. Dersom det skjer, vil det ikke lenger bli bordservering og sitteplasser til alle. Bestilling og betaling gjøres av den enkelte i dedikerte barere til hver kohort á 500 personer. Det vil fremdeles være  dedikerte toalettområder.

 

For øvrig gjelder selvfølgelig de vanlige rådene: Er du syk, eller har symptomer, skal du holde deg hjemme. Hold avstand og sprit «nævvan» ofte.

NB! Har du solgt dine billetter, overlevert de til andre eller har billetter du skal gi bort, sørg for at denne og fremtidig informasjon kommer til den/de som innehar billett.

Mer informasjon vil komme når det nærmer seg ☺️
Er det flere ting du lurer på, les mer her ➞

Andre Nyheter

Return Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Return // Lørdag 18. november

RETURN kommer til Arena Nord-Norge med sitt forrykende juleshow Jingle Balls! Vi lover allsang og rocka julesanger fra andre artister!

Hagle kommer til Bakgården LIVE Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Hagle // Lørdag 21. oktober

HAGLE kommer for å lage fest! Og festmusikk kan de to karene fra Indre Østfold. De fikk faktisk Spellemannprisen i 2021 I kategorien festmusikk.

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner // Lørdag 11. november

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Endelig legger han ut på turné i nord og inntar Arena Nord-Norge lørdag 11. november!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet