HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Sondre Lerche

20. august 2022

Takk til vår
Diamantsponsor:

Sondre Lerche til Bakgården 2022

Sondre Lerche kommer til Bakgården 2022!

Multikunstneren Sondre Lerche svinger seg til Bakgården med sin store katalog av underfundige, melankolske og vakre låter! Den prisvinnende bergenseren har turnert verden rundt i over 20 år og endelig skal han spille for oss i verdens beste bakgård. Lørdag 20. august blir en real musikalsk mesteraften!

Kjøp billetter her…

BEIST AV ET ALBUM
Etter en hektisk 30 konserter lang turne i Europa og Nord-Amerika, er Sondre Lerche endelig tilbake i Norge i sommer.

Dobbeltalbumet Avatars of Love mottok samstemte ekstatiske anmeldelser da det ble sluppet i vår. NRK kalte platen «Et av tidenes beste norske album», mens også VG, Dagsavisen og Bergens Tidende ga terningkast seks. Nettavisen og Klassekampen beskrev Avatars of Love henholdsvis som «en milepæl i norsk pop-historie», og «Sondre Lerches mesterverk», mens Dagens Næringsliv konstaterte at «Sondre Lerche er nå på høyde med de største».

UTENLANDSK BEGEISTRING
Også i utlandet har anmelderne latt seg begeistre. Tyske Redaktions Netzwerk Deutschland skrev nylig panegyrisk om Avatars Of Love under overskriften «Album Of The Year?», mens det engelske musikkmagasinet Uncut ga albumet ni av ti stjerner og sammenlignet Lerche med både Cole Porter, Paddy McAloon, Leonard Cohen og Antonio Carlos Jobim.

Spanske Jenesaispop konstaterte at «de færreste artister som gir ut sitt tiende album er på høyden i sin karriere, rent bortsett fra Sondre Lerche». NPR, amerikansk offentlig radio, beskrev Avatars Of Love som en musikalsk reise med uendelige lag, mens Allmusic og American Songwriter begge ga 4.5 av 5 stjerner. Sistnevnte bemerket at «Lerche endevender lidenskapens dyp, med eksepsjonelt resultat». Også Brooklyn Vegan var enig i at Avatars Of Love er en av Lerches beste, før skribenten la til: «…maybe the best».

KLAR FOR FESTIVALSOMMER
Med sitt mest ambisiøse og kritikerhyllede album i sekken, skal Sondre Lerche og hans band endelig spille det nye låtmaterialet på norske festival- og konsertscener. Sommerens konsert foran 7000 mennesker på Bergenfest er allerede sagnomsust, med en ekstatisk 10 av 10 anmeldelse, og Bergens Tidenes anmelder som mente at «alt Sondre Lerche har tatt i det seneste året har tilsynelatende blitt til gull».

Og med et album så variert og mangfoldig som Avatars Of Love, med nøkkelsanger som Summer In Reverse, Cut, og ti minutter lange Dead Of The Night, samt en katalog av både hits og fanfavoritter, er det duket for en svært spennende musikalsk reise gjennom denne ekstra etterlengtede norske sommeren.

Sondre Lerche er uten tvil en av landets mest internasjonalt anerkjente artister, med en meget suksessfull karriere. Vi gleder oss enormt til å se han live med band i Bakgården lørdag 20. august. Dette blir gåsehudfaktor på høyt nivå!

Kjøp billetter her…

Les mer om årets program her…

Andre artister

19. aug 2023

Bakgården JUNIOR – lørdag 19. august

Bakgården Junior åpner lørdag 19. august!
Arrangementet er UTSOLGT! Les her for info om billetter.

Bakgården 2023 2023

Alt du trenger å vite om årets Bakgården 2023

BAKGÅRDEN 2023 er straks i gang!
Her finner du alt du trenger å vite om årets festival.
VI GLEDER OSS TIL Å SE DERE ALLE SAMMEN!!

Ylvis til Bakgården 2023 19. aug 2023

Ylvis til Bakgården 2023

Ylvis til Bakgården!
Lørdag 19. august inviterer de legendariske brødrene til hitparade i Harstad.
Her blir det både lunken mat og rev på menyen!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet