HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

Trygve Skaug

17. august 2024

Takk til vår
Diamantsponsor: 

Trygve Skaug kommer til Bakgården 2024

Rockepoeten Trygve Skaug er klar for Bakgården!

 

Han en av Norges mest populære og folkekjære artister. I tillegg er Trygve Skaug forfatter og en en av landets mestselgende poeter. Lørdag 17. august kommer han til Bakgården! 

 

Vi tar ikke munnen for full når vi skriver dette. Musikken hans har ligget på NRK sine spillelister i over 350 uker, han har gitt ut fem studioalbum og solgt ut Oslo Spektrum.  Diktene hans blir delt og lest av over 200.000 følgere på Instagram, og to av de åtte diktsamlingene han har gitt ut – «Følg med nå» og «Ikke slipp»er trykket i 42.000 eksemplarer!

Nydelig musikk
– Denne konserten gleder vi oss virkelig til å få oppleve. Skaug har helt siden han platedebuterte som soloartist i 2012 med albumet Martyren  vært en leverandør av sterke låter og gode tekster som favner bredt. Sangene Det går over og Våpendrager er gode eksempler på dette. En konsert med ham er en blanding av gode tekster, høy musikalsk kvalitet, lun poesi og finurlige betraktninger om livet slik det er og slik vi drømmer om at det skal være, sier Jan Santocono og Børge Hoseth i Bakgården.

Hver gang vi møtes

Skaug var et sentralt medlem i gruppa StMorritz, som slo gjennom allerede i 2010 med låta Prøve meg igjen, som ble den mest spilte sangen på NRK P1 det året. Etter at bandet ble oppløst, tok det ikke lang tid før soloartisten Trygve Skaug fikk sin første radiohit, med låta Martyren.

Trygve Skaug har opptrådt i en rekke TV-programmer opp gjennom årene. Ii 2020 samlet han inn over halvannen million kroner til feltarbeid i Moria-leiren gjennom den tv-sendte konserten «Langfredag for Moria», men han huskes kanskje best for deltakelsen i «Hver gang vi møtes» for noen år siden.

Spellemannprisen

Skaug ble nominert til Spellemannpris i 2017 for «Sanger du skal få når jeg dør». I 2021 fikk han Bjørg Vik-prisen for sitt forfatterskap, med begrunnelsen «med syv diktsamlinger og fire soloalbum har Skaug skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Det legges vekt på at prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og at han med stemme og musikk har skapt en friskhet og moderne tone i poesien som litterært uttrykk». Under Olavsfestdagene i Trondheim sommeren 2023 lanserte han – med en konsert i en utsolgt Nidarosdomen –  det som skal bli et dobbeltalbum.

– Det er bare å glede seg og gjøre seg klar til denne konserten med Trygve Skaug i Bakgården lørdag 17. august 2024!

 

Følg med på våre nettsider www.bakgaarden.no for nyheter og flere artistlanseringer til Bakgården 2024.

Kjøp billetter HER!

 

Andre artister

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer til Bakgården i 2024 16. aug. 2024

Åge og Sambandet kommer til Bakgården 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet kommer! Det blir garantert en kveld for historiebøkene når Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille i Bakgården - for ...
Sondre Justad kommer til Bakgården 2024 15. aug. 2024

Sondre Justad kommer til Bakgården 2024!

Det kommer garantert til å rive i hjertet når fenomenale Sondre Justad igjen står på scenen i Bakgården.  Det blir allsang. Det blir tårer og ...
Adam Douglas kommer til Bakgården 2024 16. aug. 2024

Adam Douglas er klar for Bakgården 2024!

Adam Douglas kommer til Bakgården Bakgården serverer en musikalsk godtepose når selveste Adam Douglas kommer til festivalen i 2024!
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet