HARSTAD 18. - 20. AUGUST 2022

Tungtvann

19. august 2021

Takk til våre
Diamantsponsorer:

Endelig: Tungtvann til Bakgården

Det blir tungt og det skal ikke forundre oss om havet står i brann når selveste Tungtvann inntar Bakgården 2021.

Den legendariske hiphop-duoen, med Harstads egen Poppa Lars (Lars Audun Sandness) og Jørg-1/Joddski (Jørgen Nordeng), har stått på ønskelista til Bakgården i maaange år, og i 2020 klaffet det endelig. Så kom Korona-viruset og Bakgården måtte avlyse.

Men vi ga ikke opp, og det er med stor glede vi kan bekrefte at Tungtvann er klare til å innta verdens beste bakgårdsfestival i 2021.

– Å få Tungtvann til Bakgården blir «fette nais». Vi gleder oss som unger til denne dagen, der vi også har Halvdan Sivertsen og Kari Bremnes på scenen. Tre legendariske band og artister på en kveld!

Bare i Harstad.

Bare i Bakgården 2021!

Det er ikke bare vi i Bakgården som gleder oss vilt til at Tungtvann endelig kommer til Vågsfjordens perle. Også Poppa Lars synes det blir stas at de endelig får stå på en stor scene i hjembyen:

– Jeg har vært lettere irritert over at Bakgården dukket opp i Harstad først ETTER at vi pensjonerte Tungtvann. Rett og slett vært litt sjalu når jeg har sett bilder derfra med kjenninger på scena! Sist gang vi spilte i Harstad var for 150 personer på Nedenom i 2007, så dette er MILDT SAGT en upgrade: Vi gleder oss stort til å spille på Bakgården i august! Det blir selvsagt fokus på klassikerne, men vi må vel se om vi finner på noe ekstra moro fram til da, sier Poppa Lars.

For snart to år siden begravde Joddski seg selv levende med konseptalbumet “Livet e for kort». Nå er det alstå klart at Tungtvann skal gjøre noen få, utvalgte konserter i 2021.  Og med seg til Bakgården har de selvsagt med seg sin evigunge sidekick Jan Steigen.

– Sist gang vi gjorde en runde Tungtvann-konserter var da Joddski hadde en pause fra egen musikk.  At han nå begraves gjør dette til en ypperlig anledning til å feire 20-årsjubileumet vårt, sier duoen.

21.12. 2019 var det nemlig 20 år siden Tungtvann sin Reinspikka Hiphop-ep kom på vinyl i sine skarve 100 eksemplarer. I april 2020 er det 20 år siden ep-en kom på cd, og 16. oktober 2020 er det 20 år siden det legendariske debutalbumet Nord og ned satte Norge på hodet.

– Klart dette skal feires. Dessverre gikk 2020 i vasken, men vi kommer knallsterkt tilbake i 2021, sier duoen!

Andre artister

20. august 2021

Popkometene i A Million Pineapples til Bakgården

Det blir garantert en forrykende og festlig fredag i Bakården 2020. Det er allerede klart at selveste Ina Wroldsen, Julie Bergan og Ida Maria skal spille i Bakgården denne dagen.

Ida Maria 20. august 2021

“Oh My God” – Ida Maria kommer i 2021

Tretten år etter at hun slo gjennom med låta Oh My God, kommer Ida Maria til Bakgården sitt rocka liveshow krydret med herlige sanger fra et levd liv.

Julie Bergan 20. august 2021

Julie Bergan kommer til Bakgården 2021

Julie Bergan har for lengst bevist at hun er en vokalist og låtskriver i verdensklasse. Selv om koronaviruset stoppet henne i 2020, er både hun og vi i Bakgården klare for 2021!

Rull til toppen Skip to content