HARSTAD 15. - 17. AUGUST 2024

TUSEN TAKK!

Tusen takk Harstad!


Den 14. utgaven av Bakgården går inn i historien som den aller beste vi har laget!
Tusen takk til alle som var med på å gjøre årets utgave uforglemmelig!

Bakgårdenfestivalen er gjennomført for 14. gang og har vokst seg større for hvert år. Med over 20.000 besøkende over tre dager på konserter og et stort Bakgårdsmarked, forteller litt om det byutviklingsprosjektet Bakgården er blitt. Fulle hoteller og trangt om plassen i byens gater sier bare litt!

Takk til alle Bakgårdsheltene
Det finnes knapt noen ord som beskriver den fantastiske innsatsen våre 370 Bakgårdshelter har lagt ned gjennom hele Bakgårdsuka. Som festivalsjef er jeg utrolig imponert, ydmyk, stolt og ikke så rent lite rørt over det enorme engasjementet og ståpåviljen til alle våre Helter. Uten denne innsatsen ville det ikke vært mulig å lage den 14. utgaven av Bakgården.

Hver dag under Bakgårdsuka har dere gitt alt! Mange av dere har vært med for første gang og var litt usikker på hva dere gikk til, og flere av dere har vært med i mange år! Dere har smilt, danset og gitt alt. Dere har vært slitne og hatt hovne bein, men likevel stått på!

Dere har lagt ned over 11.000 timer med store smil, slik at publikum kunne kose seg og få den beste festivalopplevelsen.

Takket være innsatsen til alle Bakgårdsheltene blir festivalen omtalt, av artister og rutinerte festival-leverandører, som en av de beste og mest velorganiserte festivalene i Norge. «En mer ryddig og strukturert festivalorganisasjon finnes rett og slett ikke» sier en av våre største leverandører, Mack.

Tusen hjertelig takk for at dere stilte som Bakgårdshelter. Vær stolt over den jobben dere har gjort, og vi håper virkelig å se dere igjen i 2024. Byen og festivalen trenger ekte BakgårdsHELTER.

Takk til den beste Bakgårdsstaben!
Bakgården Harstad AS er et non-profit selskap som ikke skal berike aksjonærene, men berike hele regionens befolkning ved å produsere gode kulturelle opplevelser. Et eventuelt overskudd skal gå til å utvikle de neste års festivaler.

De fleste vet kanskje ikke at en av de største eierne av Bakgården er de frivillige. Foreningen Bakgårdsstaben, som består av alle frivillige i staben, ble etablert i 2018 for å ta eierskap og være med på utviklingen. Bakgården skiller seg dermed ut i forhold til mange andre festivaler som ofte er eid av større kommersielle selskaper i inn og utland.

I en hel uke har Bakgården vært en av regionens største bedrifter.
172 forskjellige vaktoppsett fordelt på 24 timer over 8 dager. 68 forskjellige leverandører. Totalt har 724 personer, artister, leverandører og utstillere vært involvert i Bakgården 2023. Alt dette krever mye planlegging, organisering og logistikk. Her kommer vår unike Bakgårdsstab inn. Denne gjengen er helt utrolig, og de har stått på døgnet rundt!

Stor takk til produsent Maria Henriette Nygård. Sammen har vi jobbet dag og natt for å tilrettelegge for vår fantastiske stab slik at de skulle kunne gjøre den beste jobben for våre Bakgårdshelter.

Stor takk til lagersjef og vaktmester Thor Hugo Ervik som har full kontroll på alt av utstyret og lageret til Bakgården.

Stor takk til Linn Hvattum, produsent for tidenes største Bakgårdsmarkedet.
Frivilligansvarlig Kjersti Hågensen Selnes, Lena Magnell og Gina Gabrielsen, Arena-ansvarlig Cato Kåringen og dekoransvarlig Hanne Thin Markussen.

Stor takk til Påtroppende produsent Børge Hoseth, sjef sikkerhet, Halvor Tollefsen og beredskapssjef Viggo Svanstrøm. Food & Beverage-ansvarlige Rune Selnes, Helene Hundere og Hilde Santocono, ansvarlig for interncatering Gro F. Mikalsen, sjef for velferdspatruljen Gøril Madsen, akkrediteringsansvarlig Svein Stordahl, artistansvarlig Catrine Skotnes og Caroline Reinland, transportansvarlig Viggo Gotliebsen, ansvarlig for salg- og miljø Nina Kildal og Merete Røkenes, sjef foto/video Tomas Rolland og Arne Widding, tilgjengelighet/HMS Stig Gudmundsen, og ikke minst vår SoMe-ansvarlig Bente-Helene Haraldsdatter-Valstad.

I tillegg har staben noen enestående nestkommanderende medhjelpere som også har stått på døgnet rundt i festivaluka.

Stor takk til Hogne Thin Markussen, Roy Vestjord, Rune Simonsen og Daniel Olafsen, Laura Tollefsen, Fredd Stenhaug, Steffen Kristoffersen, Siv Anne Stordahl, Linda Johnsen, Camilla Larsen, Malen Westvig Kristiansen, Benedicte Reinland, Ann Kathrin Ervik, Sigrid H. Kåringen og Børge Jentoftsen.

Lydguruen Øystein Wierli har vært med oss i 13 år, og sammen med Audiolight og Deadline Media sørger de for at vi har den beste lyden og fineste visuelle opplevelsen.

Bakgården 2023

Takk til Ungdommens Hus
-med sine ungdommer som har danset og stått for pauseunderholdningen og laget siluetter i vinduene på Ungdommens Hus. -Nei det er ikke prosjekteringer i vinduene, men live ungdommer som danser 🙂

Takk for publikumsrekord
Over 20.000 mennesker har vært på konserter over tre dager og det største Bakgårdsmarkedet. Takk til byens og regionens befolkning som støttet opp om festivalen.

Takk for 2 millioner kroner
Årets sponsorer har bidratt med 2 mill. som vi bruker på å kjøpe artister for.
Våre sponsorer stiller opp for oss, og vi oppfordrer alle våre venner til å støtte opp om dem. En stor takk til dem alle!!

Sparebank 68° Nord, Nordkraft, Faktor, Renta, Montér, AkerBP, DNB, Sparebank 1 Nord-Norge, Østbø, Serit, Verftet, Polarkraft, Bonord, Anew, Pro Scanmark, iHarstad, Malersentralen, Harstad kommune og Troms Fylkeskommune.

Takk til årets artister
Årets artister har sørget for mange musikalske høydepunkter, og spesielt Harald Troøyen med vår egen Barnemusikal, Bakgårdskatter – Katt eller Skatt – under Bakgården JUNIOR.

Takk for trygghet og sikkerhet
Vi er bestandig glade for å ha alle nødetatene og Røde Kors tilstede under festivalen. De gjør en viktig jobb, og med sin tilstedeværelse er med på å skape ro og trygghet. Takk til dere som var på vakt disse dagene!

Takk til dere alle!
Vi har mange leverandører til festivalen, og vi ønsker å takke dem alle for stor velvilje og strålende samarbeid.
Stor takk til Renta for utrolig god leveranse på infrastruktur og hjelp til å bygge området.
En stor takk til Mack, Harstad Bryggeri, Harstadbotn Bakeri, Servicenord, Coca Cola, Pro Scanmark, Anew, iHarstad, Caverion, Nordkraft, Nordkraft Fiber, Audionor og Advania. Rent A Wreck, Toyota Nordvik og Teknisk Bureau for alle bilene vi har fått låne under festivalen. En stor takk til Thon Hotel Harstad for bruk av nesten hele hotellet!

Våre partnere og leverandører er veldig mange, flere enn overnevnte, og de stiller opp for oss til alle døgnets tider. De ønsker alle å være med å levere produkter og tjenester av høyeste kvalitet.

Takk, alle venner av Bakgården, for at dere gir oss tilliten og stiller opp og gjør festivalen til en uforglemmelig opplevelse!

Bakgården 2024 er allerede under planlegging. Over 2000 billetter er allerede solgt, og vi lover å gi alt for på nytt å skape magiske øyeblikk i verdens beste Bakgårdsfestival.

Hilsen Jan Santocono
Festivalsjef

Foto: Arne Widding og Øivind Arvola

Følg med på våre nettsider www.bakgaarden.no for nyheter og informasjon om Bakgården 2024.

Kjøp billetter HER!

 

Bakgården 2023

Andre Nyheter

Return Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Return // Lørdag 18. november

RETURN kommer til Arena Nord-Norge med sitt forrykende juleshow Jingle Balls! Vi lover allsang og rocka julesanger fra andre artister!

Hagle kommer til Bakgården LIVE Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Hagle // Lørdag 21. oktober

HAGLE kommer for å lage fest! Og festmusikk kan de to karene fra Indre Østfold. De fikk faktisk Spellemannprisen i 2021 I kategorien festmusikk.

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner Bakgården LIVE

Bakgården LIVE presenterer: Stig Brenner // Lørdag 11. november

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Endelig legger han ut på turné i nord og inntar Arena Nord-Norge lørdag 11. november!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet