HARSTAD 17. - 19. AUGUST 2023

Vi gleder oss til Bakgården 2021

Det går heldigvis mot lysere tider. Selv om snøen i skrivende stund laver ned, står både vår og sommer snart for tur, og vi er godt i gang med å rulle ut vaksine til hele befolkningen. 

 

Myndighetene sier at vi alle skal være vaksinert innen sommeren og det gjør at vi ser svært lyst på muligheten til å arrangere årets beste fest i Harstad sentrum i august 2021! I likhet med andre festivaler i Norge planlegger vi full festival i år,  noe kulturministeren har bedt oss om å gjøre, og vi både tror og håper at årets festival går av stabelen 19.-21. august.

Vi får selvfølgelig mange spørsmål om årets festival og hvordan vi ser på muligheten for gjennomføring. Her er svar på noen av de mest vanlige spørsmålene:

Går Bakgården 2021 som planlagt?

Vi jobber for at Bakgården vil gå som planlagt 19. – 21. august 2021. 

Dersom festivalen mot formodning blir avlyst med bakgrunn i den pågående covid-19-pandemien, vil Bakgården gi samtlige billettkjøpere to valg: Full refusjon eller overføring av billett(er) til den neste Bakgården-festivalen.

Hvorfor er sjansene gode for at Bakgården 2021 kan gå som planlagt?

Den planlagte fremdriften i Covid-19-vaksineprogrammet tilsier at risikogruppene vil være vaksinerte før sommeren 2021. I tillegg tror FHI at resten av landets befolkning skal være vaksinert innen utgangen av juni. 

I tillegg har forskningsmiljøer og ulike arrangører i flere land gått sammen for å skaffe seg kunnskap og finne gode løsninger på hvordan man kan arrangere konserter, festivaler og andre kulturbegivenheter uten at det går på bekostning av smittevern. 

Det gir oss i Bakgården et svært realistisk håp om å arrangere festival i august. Vi registrerer også signalene fra sentralt politisk og helsefaglig hold, der regjeringen har gitt grønt lys til oss i festivalbransjen om at vi som arrangerer festival i juli og august kan fortsette planlegginga.

Når bestemmer man om det blir festival til sommeren eller ikke?

Dette er en avgjørelse som tas av sentrale myndigheter og vil avhenge av utviklingen i Covid-19-pandemien og vaksineprogrammet. Kulturminister Abid Raja har lovet festivalene en avklaring innen mars/april. I en pandemi-situasjon forholder Bakgården som arrangør seg utelukkende til pålegg/råd/anbefalinger fra ansvarlige myndigheter. Bakgården vil aldri bli arrangert i konflikt med de til enhver tids gjeldende helsefaglige retningslinjer.

Dersom Bakgården går som planlagt til sommeren, vil publikum merke at festivalen blir annerledes på grunn av smitteverntiltak?

Det er vanskelig å gi sikre svar på dette per nå, men Bakgården ønsker i utgangspunktet at arenaen skal være en sikker sone hvor man unngår tiltak som for eksempel 1 meters avstand. Vi vil at publikum skal få en mest mulig normal opplevelse på arena, som ikke blir begrenset av omfattende smitteverntiltak. Men for at arenaen skal være en sikker sone, stilles det store krav til hurtigtesting og/eller evtentuelt vaksinebevis og både før og kanskje også under festivalen.

I tett samarbeid med ulike aktører i kulturbransjen, helsefaglig ekspertise og vakt- og sikringsressurser, søker Bakgården å finne gode løsninger på dette. Målet vårt er at festivalen kan avholdes i sommer uten at det går på bekostning av helsen til alle involverte, samtidig som Bakgården bevarer sin sjarm og egenart.

Dersom vi likevel må gjennomføre smittevernstiltak som eksempelvis at alle må kunne holde 1 meters avstand og eller inndeling av publikum i kohorter, har Bakgården både en plan B og en plan C.  Bakgården 2021 skal nemlig gjennomføres i en eller annen form.

Hvilke rettigheter har jeg som billettkjøper dersom Bakgården 2021 blir avlyst på grunn av Covid-19-pandemien?

Dersom Bakgården 2021 blir avlyst med bakgrunn i den pågående Covid-19-pandemien, vil Bakgården gi samtlige billettkjøpere to valg: Full refusjon eller overføring av billett(er) til den neste års Bakgården-festival.

Andre Nyheter

HIGHASAKITE Bakgården 2023 19. aug 2023

HIGHASAKITE til Bakgården 2023

Våre norske, fantastiske superstjerner i HIGHASAKITE spilte nylig en helt rå konsert for Bakgården LIVE. Gikk du glipp av den? Frykt ikke – du får en ny sjanse når bandet returnerer til neste års Bakgårdsfestival lørdag 19. august!

Vinni Bakgården 2023 18. aug 2023

Vinni til Bakgården 2023

Endelig får vi selveste Vinni til Bakgården – med gamle slagere, ny musikk og en av det siste årets største hits i ermet! Vær klar til Bakgården fredag 18. august 2023!

Lukas Graham til Bakgården 2023 17. aug 2023

Lukas Graham til Bakgården 2023

Lukas Graham – Den danske internasjonale popstjernen og hitmakeren bak «7 Years»kommer til Harstad og Bakgården torsdag 17. august!

Rull til toppen
Hopp rett ned til innholdet